Latex vrije handschoenen kopen? De beste handschoenen zonder latex!

By | 18 maart 2020

Ben je op zoek naar goede latex vrije handschoenen, bijvoorbeeld vanwege een latex allergie? Hieronder leg ik eerst uit welke twee soorten latex vrije handschoenen er verkrijgbaar zijn. Ook leg ik uit welke van deze twee soorten het beste alternatief is voor latex handschoenen.

Vervolgens behandel ik de beste handschoenen zonder latex, namelijk: Hygostar nitril handschoenen.

Latex vrije handschoenen

Twee soorten latex vrije handschoenen!

Latex handschoenen worden gemaakt van een soort natuurlijk rubber. Vrij veel mensen zijn hier allergisch voor, of ontwikkelen hier een allergie voor wanneer ze er vaak mee in contact komen. Bijvoorbeeld als ze dagelijks latex handschoenen dragen voor hun werk. (bron)

Wil je latexvrije handschoenen kopen, omdat je bijvoorbeeld een latex allergie hebt? Dan zijn er twee soorten handschoenen zonder latex waar je aan kunt denken. Namelijk vinyl handschoenen of nitril handschoenen. Samen met latex zijn vinyl en nitril de meest gebruikte materialen voor wegwerphandschoenen. (bron)

Welke soort latexvrije handschoenen kopen: vinyl of nitril?

Vinyl handschoenen worden gemaakt van PVC, en bevatten dus geen latex. Omdat het latex vrije handschoenen zijn, zijn ze in principe geschikt als alternatief voor latex handschoenen. Maar vinyl handschoenen hebben ook enkele nadelen ten opzichte van latex handschoenen. Ze zijn namelijk minder sterk dan latex handschoenen, en hierdoor scheuren ze bijvoorbeeld makkelijker.

Ook worden vinyl handschoenen poreus als ze uitrekken. Er komen dan allemaal kleine gaatjes in het materiaal, waardoor je met ongewenste stoffen in contact kunt komen. Ze bieden dan ook minder goede bescherming dan handschoenen van latex.

Nitril handschoenen zijn het beste alternatief voor latex handschoenen. Nitril is een synthetische rubbersoort, en bevat geen latex. Daarnaast zijn nitril handschoenen sterker dan latex handschoenen.

Ze zijn niet alleen steviger, maar ook beter bestand tegen scheuren. Nitril handschoenen zijn de meest duurzame optie onder de wegwerphandschoenen. (bron) Daarom is het ook het beste alternatief als het om latex vrije handschoenen gaat.

Hieronder behandel ik goede nitril handschoenen, die aan alle belangrijke Europese veiligheidsnormen voldoen.

Nitril handschoenen zonder latex kopen – het beste alternatief!

Latexvrije handschoenen kopen

Hygostar nitril handschoenen
Voldoen aan de Europese EN 455 en EN 374 norm
Categorie III: het hoogste beschermingsniveau
Gemaakt van nitril, bevat geen latex-eiwitten
Verpakt in dispenser doos van 100 stuks
De handschoenen zijn ambidexter: je kunt ze zowel rechts als links dragen
 Update 18 maart 2020! Momenteel is er erg veel vraag naar wegwerphandschoenen. Hierdoor zijn de bovenstaande Hygostar nitril handschoenen een stuk beperkter verkrijgbaar.

Je kunt hier bij Amazon.nl en hier bij Amazon.de nog een aantal goede vergelijkbare Hygostar nitril handschoenen vinden.

Wil je latexvrije handschoenen kopen, dan zijn nitril handschoenen het beste alternatief. Nitril is een synthetische rubbersoort die geen latex-eiwitten bevat. Daarom zijn nitril handschoenen goed geschikt voor mensen met een latex allergie. Het materiaal is erg vriendelijk voor de huid.

Maar daarnaast is nitril ook steviger dan latex, en beter bestand tegen scheuren. Dit maakt nitril handschoenen over het algemeen ook een betere keuze.

Ondanks dat het steviger materiaal is, blijft de tastzin gewoon goed in tact. Je kunt alles wat je aanraakt nog gewoon goed voelen als je de handschoenen aan hebt.

Om je extra grip te geven wanneer de handschoenen nat zijn, zijn de vingertoppen van deze Hygostar nitril handschoenen wat ruwer gemaakt.

Latex vrije handschoenen latexvrije handschoenen kopen

Een ander voordeel van deze Hygostar nitril handschoenen, is dat ze aan alle belangrijke Europese veiligheidsnormen voldoen. Daardoor weet je dat je voor goede handschoenen kiest.

Deze Hygostar nitril handschoenen voldoen aan de Europese EN 455 norm. Daarin zijn de eisen vastgelegd waaraan handschoenen die voor medische gebruik bestemd zijn moeten voldoen.

Voordat ze die normering krijgen worden de handschoenen grondig getest. Zo worden de levensduur en allerlei fysieke eigenschappen van de handschoenen getest. Alleen handschoenen die aan deze norm voldoen zijn échte medische handschoenen te noemen.

Daarnaast voldoen deze Hygostar nitril handschoenen ook aan de Europese EN 374 norm. Daarin zijn de eisen vastgelegd waaraan handschoenen moeten voldoen die niet alleen voor de bescherming van een patiënt, maar ook ter bescherming van de drager van de handschoenen worden gebruikt.

Verder vallen deze Hygostar nitril handschoenen in de hoogste veiligheidscategorie (categorie III) die door de Europese Richtlijn voor persoonlijke beschermingsmiddelen wordt gesteld. Daarin vallen de persoonlijke beschermingsmiddelen die onder andere zeer ernstige gevolgen kunnen voorkomen, zoals onomkeerbare schade aan de gezondheid. (bron)

Dit soort handschoenen zijn in principe wegwerphandschoenen, die je na ieder gebruik weg hoort te gooien. Daardoor is het handig om ze meteen wat groter in te kopen. Deze Hygostar nitril handschoenen zijn daarom in een handige dispenser doos van honderd stuks verkrijgbaar.

Ik heb deze Hygostar nitril handschoenen zonder latex eerder in mijn medische handschoenen-artikel behandeld.

Denk ook aan andere persoonlijke beschermingsmiddelen!

Naast goede handschoenen zijn er ook andere persoonlijke beschermingsmiddelen die van belang kunnen zijn.

Je draagt handschoenen om je handen te beschermen. Maar als het gaat om handhygiëne, dan is het natuurlijk ook aan te raden om een goed desinfectiemiddel te gebruiken.

Heb je nog geen goed desinfectiemiddel in huis, dan is Sterillium Med desinfectie lotion aan te raden. Dat is een sterk desinfectiemiddel op basis van alcohol. Het is onder andere geschikt voor in operatiekamers. Dit middel bevat geen kleur- en geurstoffen, en is daarom ook goed te gebruiken voor de gevoelige huid.

Sterillium Med desinfectie lotion is eenvoudig in gebruik, en het is een snel werkend middel. Binnen dertig seconden werkt het tegen virussen, bacteriën, mycobacteriën, schimmels en gisten.

Naast handhygiëne kan ademhalingsbescherming ook van belang zijn. Wil je daar wegwerpmaskers voor kopen, dan moet je wel weten welk type masker je nodig hebt. Als je nog niet weet welk type masker je moet kopen, dan kun je daar alles over lezen in mijn artikel: FFP1, FFP2 en FFP3 verschil? Kies het juiste FFP masker!

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij je keuze voor goede latex vrije handschoenen!

Oorspronkelijke publicatiedatum: 22 februari 2020. Laatste update: 18 maart 2020.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *