Nitril handschoenen Action – Goede optie? Een beter alternatief!

By | 13 februari 2020

Wil je misschien nitril handschoenen bij de Action kopen? Hieronder leg ik uit of de nitril wegwerphandschoenen van de Action een goede keuze zijn. Daarna behandel ik een alternatief dat voor veel doeleinden een veiligere optie is. Namelijk: Hygostar nitril handschoenen.

Anne O’Leary nitril handschoenen Action – een goede deal?

Nitril handschoenen Action Anne O'Leary nitril handschoenen

De nitril handschoenen die bij de Action worden verkocht zijn de bovenstaande Anne O’Leary nitril handschoenen. Je kunt ze op dit moment voor € 3,99 in de winkel van de Action kopen. Voor dat kleine bedrag krijg je honderd nitril wegwerphandschoenen. Dat is natuurlijk een erg voordelige prijs.

Wat betreft de prijs lijken de nitril handschoenen van de Action dus een goede deal. Maar beschermen ze ook goed?

Update 29 augustus 2020: momenteel bedraagt de prijs van deze wegwerphandschoenen € 9,95.

 Update 22 oktober 2020: momenteel bedraagt de prijs van deze wegwerphandschoenen € 11,95. 

De Anne O’Leary handschoenen van de Action zijn gemaakt van nitril. Wegwerphandschoenen worden meestal gemaakt van vinyl, latex of nitril. (bron) Nitril is in meerdere opzichte superieur aan vinyl en latex. Het is het meest duurzame materiaal van de drie. (bron) Nitril is het stevigst, en het best bestand tegen scheuren.

Niet alle (nitril-) handschoenen bieden dezelfde bescherming. Daarom wordt met speciale normeringen aangegeven waar bepaalde handschoenen tegen beschermen. Zo wordt met de EN 455 normering bijvoorbeeld aangegeven of handschoenen voor medisch gebruik geschikt zijn.

Zijn het echte medische handschoenen die bij de Action worden verkocht?

Zoals je hieronder kunt zien staat er op de verpakking van de Anne O’Leary nitril handschoenen van de Action ‘medical quality examination gloves’ vermeldt. Maar zijn het ook echte medische handschoenen?

Nitril handschoenen Action

Échte medische handschoenen moeten aan de Europese EN 455 norm voldoen. Daarin zijn de eisen vastgelegd waaraan medische handschoenen moeten voldoen. Om de EN 455 certificatie te krijgen worden onder andere allerlei fysieke eigenschappen en de levensduur van de handschoenen getest. Voldoen handschoenen niet aan de EN 455 norm, dan zijn ze niet geschikt voor medisch gebruik.

Er staat bij de nitril handschoenen van de Action nergens vermeldt of de handschoenen aan deze norm voldoen. Het is dus niet met zekerheid te zeggen of het ook daadwerkelijk ‘medische handschoenen’ zijn.

Een andere Europese normering die belangrijk is als het gaat om handschoenen die je draagt voor je eigen bescherming, is de EN 374 norm. Daarin zijn de eisen vastgelegd waaraan handschoenen moeten voldoen die niet alleen ter bescherming van de patiënt, maar ook ter bescherming van de drager worden gebruikt. Ook hier is bij de nitril handschoenen van de Action niets over terug te vinden.

Daarnaast worden er in de Europese Richtlijn voor persoonlijke beschermingsmiddelen drie verschillende veiligheidscategorieën gesteld voor onder andere handschoenen (categorie I, II en III). Daarbij is categorie I het laagste beschermingsniveau, en categorie III het hoogste. (bron)

In categorie III vallen de persoonlijke beschermingsmiddelen die dienen ter bescherming tegen zeer ernstige gevolgen, zoals onomkeerbare schade aan de gezondheid. (bron) Het is onbekend in welke categorie de nitril handschoenen van de Action vallen.

Het is bij de nitril handschoenen van de Action dus niet zeker of ze wel aan deze normen voldoen. Als je liever voor nitril handschoenen kiest die wel alle belangrijke normeringen en kenmerken hebben, dan is het alternatief dat ik hieronder behandel een goede optie. Ook dat alternatief is nog steeds zeer betaalbaar.

Beter alternatief voor nitril handschoenen Action!

Beter alternatief voor nitril handschoenen Action medische handschoenen Action

Hygostar nitril handschoenen
Voldoet aan de Europese EN 455 en EN 374 normen
Hoogste beschermingsniveau: categorie III
Geruwde vingertoppen voor extra grip
Bevat geen latex
In handige dispenser-doos van 100 stuks
De handschoenen zijn ambidexter: zowel rechts als links te gebruiken
 Update 18 maart 2020! Omdat er op dit moment veel vraag is naar wegwerphandschoenen, zijn deze Hygostar nitril handschoenen wat minder goed verkrijgbaar.

Maar je kunt hier bij Amazon.nl en hier bij Amazon.de nog wel een aantal vergelijkbare Hygostar nitril handschoenen vinden.

Zoek je een alternatief voor de nitril handschoenen van de Action, dat aan alle belangrijke normen en kenmerken voldoet? Dan zijn deze Hygostar nitril handschoenen een goede optie.

Bij de nitril handschoenen van de Action was onduidelijk of ze wel echt ‘medische handschoenen’ te noemen zijn. Deze nitril handschoenen van Hygostar voldoen aan de Europese EN 455 norm. Daarmee zijn deze handschoenen dus in ieder geval wel geschikt om als medische handschoenen gebruikt te worden.

Daarnaast voldoen deze Hygostar nitril handschoenen ook aan de EN 374 norm. Daarmee wordt aangegeven dat het medische handschoenen zijn die geschikt zijn om naast de patiënt ook de drager van de handschoenen te beschermen.

Verder vallen deze handschoenen in de hoogste veiligheidscategorie die in de Europese Richtlijn voor persoonlijke beschermingsmiddelen wordt gesteld, namelijk categorie III. Daarmee wordt aangegeven dat de handschoenen in staat zijn om zeer ernstige gevolgen tegen te gaan, zoals onomkeerbare schade aan de gezondheid. (bron)

De handschoenen zijn gemaakt van stevig nitril, en zijn zeer goed bestand tegen scheuren. Ze zitten comfortabel, en geven je goede bewegingsvrijheid.

Ondanks dat het steviger materiaal is, blijft de tastzin ook goed in tact. Alles wat je aanraakt kun je gewoon nog steeds goed voelen. Om te zorgen dat je ook goede grip hebt wanneer de handschoenen nat zijn, zijn de vingertoppen van deze nitril handschoenen wat ruwer gemaakt.

Alternatief nitril handschoenen Action

Nitril handschoenen zijn ook een goede optie voor mensen met een latex allergie. Mensen die vaak latex handschoenen dragen kunnen daardoor ook een latex allergie ontwikkelen. (bron) Met handschoenen van nitril heb je dat probleem niet.

Net als de nitril handschoenen van de Action zijn ook dit wegwerphandschoenen. Je hoort de handschoenen na eenmalig gebruik weg te gooien. De volgende keer trek je dan gewoon een schoon nieuw paar aan. Daarom worden deze handschoenen in wat grotere hoeveelheden verkocht.

Op het moment van schrijven kun je deze Hygostar nitril handschoenen in een handige kartonnen dispenserdoos van 100 stuks kopen.

Deze handschoenen zijn natuurlijk wat duurder dan de nitril handschoenen van de Action, maar je krijgt daar wel handschoenen voor terug die aan alle belangrijke veiligheidsnormeringen voldoen. En omgerekend betaal je alsnog slechts 13 cent per handschoen.

Ik heb deze Hygostar nitril handschoenen eerder behandeld in mijn medische handschoenen-artikel.

Denk ook aan andere persoonlijke beschermingsmiddelen!

Naast goede nitril handschoenen zijn er natuurlijk ook andere persoonlijke beschermingsmiddelen waar je aan kunt denken.

Voor wanneer je geen handschoenen draagt kan een goed desinfectiemiddel van belang zijn. Heb je nog geen goed desinfectiemiddel in huis, dan is Sterillium Med desinfectie lotion een goede optie. Dat is een sterk desinfectiemiddel op basis van alcohol, dat onder andere geschikt is voor in operatiekamers.

Sterillium Med desinfectie lotion is heel makkelijk te gebruiken. En binnen dertig seconden is het werkzaam tegen virussen, bacteriën, mycobacteriën, gisten en schimmels.

Afhankelijk van waar je jezelf tegen wil beschermen kan ook ademhalingsbescherming van belang zijn. Zoek je daar goede maskers voor, maar weet je nog niet welk type masker je nodig hebt voor jouw doeleinden? Lees dan verder in mijn artikel: FFP1, FFP2 en FFP3 verschil? Kies het juiste FFP masker!

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij je keuze voor goede nitril handschoenen!

4 thoughts on “Nitril handschoenen Action – Goede optie? Een beter alternatief!

 1. Van G.

  Hoe is het mogelijk dat ik een maand geleden,hier bij Action €3,99betaalde voor 100.stuks .?
  En vandaag de prijs verhoogd met maar liefst,€6.00 meer 150%meer!
  Altijd gedacht dat je bij Action voordelig uit was maar nee dus ,
  Voor een doosje wegwerp handschoenen eerst€3.99-en nu€9.99 is zéér prijzig.

  Reply
  1. Willem Post author

   Beste Van G.,

   Bedankt voor je reactie! Ik zie op de website van de Action inderdaad staan dat de wegwerphandschoenen inmiddels € 9,95 kosten. Ik heb de nieuwe prijs nu in de bovenstaande tekst opgenomen.

   Verder kun je proberen of je hier bij Amazon.nl of hier bij Amazon.de een goed alternatief kunt vinden. Momenteel is er vanwege de grote vraag een wisselend aanbod, maar daar zijn ze soms nog vrij voordelig verkrijgbaar.

   Groet,
   Willem

   Reply
 2. Louisa

  Echt zwaar belachelijk dat dit zo in eens heel erg duur is geworden…
  Ik gebruik ze altijd omdat ik bij ouderen huishouding doe en wel per clieent twee a drie per keer gebruik…
  Maar nu is het echt niet te doen voor die prijs overal zijn ze wel met 150% a 200% omhoog gegaan
  dat moet toch eigenlijk niet kunnen…Wij krijgen ze niet van onze werkgever en moet het zelf betalen net als de mondkapjes…Vind dit echt zo triest….

  Reply
  1. Willem Post author

   Beste Louisa,

   Ik heb vandaag de prijs in de tekst hierboven opnieuw aangepast. De nitril handschoenen bij de Action kosten op dit moment € 11,95.

   Vanwege de grote vraag zijn de prijzen op dit moment bijna overal gestegen. Je kunt proberen of je hier bij Amazon.nl of hier bij Amazon.de nog een voordelige optie kunt vinden. Door de grote vraag is het aanbod erg wisselend, maar soms zijn er daar nog vrij voordelige deals te vinden.

   Groet,
   Willem

   Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *