Wegwerphandschoenen Kruidvat – Kopen of niet? Een beter alternatief!

By | 17 februari 2020

Wil je misschien wegwerphandschoenen bij de Kruidvat kopen? Hieronder leg ik eerst uit wat voor wegwerphandschoenen er bij de Kruidvat worden verkocht. En vervolgens geef ik aan wanneer je ze wel of niet moet kopen.

Daarna behandel ik een beter alternatief, voor als je het liefst wegwerphandschoenen van een zo hoog mogelijk veiligheidsniveau draagt. Namelijk: Hygostar nitril handschoenen.

Wegwerphandschoenen Kruidvat – wat weten we erover?

Wegwerphandschoenen Kruidvat Latex handschoenen Kruidvat

Prijs – Op de site van Kruidvat staat dat de wegwerphandschoenen per twintig stuks voor € 1,69 worden verkocht. Je betaald dan dus slechts 8 cent per handschoen. Dat is natuurlijk vrij goedkoop.

Materiaal – De wegwerphandschoenen van de Kruidvat zijn gemaakt van latex. Er zijn drie hoofdmaterialen die worden gebruikt om wegwerphandschoenen van te maken. Dat zijn vinyl, latex en nitril. (bron) Latex handschoenen zijn van gemiddelde kwaliteit.

Vinyl handschoenen zijn van de minste kwaliteit. Als vinyl handschoenen uitrekken, dan worden ze vrij snel poreus. Dat gebeurt al snel door ze te dragen. Er komen dan kleine gaatjes in het materiaal, waardoor je niet goed meer beschermd bent.

Latex handschoenen zoals die van de Kruidvat, zijn van betere kwaliteit dan vinyl handschoenen. Ze zijn beter bestand tegen scheuren, en daarnaast zijn ze goed elastisch. Een nadeel van latex handschoenen is dat vrij veel mensen er allergisch voor zijn. Ook kun je een latex allergie ontwikkelen als je vaak latex handschoenen draagt. (bron)

Hier op de site van de Kruidvat zie je dat iemand in de reviews van de wegwerphandschoenen klaagt dat hij jeukerige handen kreeg van de handschoenen. Waarschijnlijk had die persoon een allergische reactie.

Voor mensen met een latex allergie of voor als je wil voorkomen dat je een latex allergie ontwikkeld, zijn nitril handschoenen een goed alternatief. Nitril handschoenen zijn ook de meest duurzame optie. Ze zijn steviger dan latex handschoenen, en beter bestand tegen scheuren. (bron)

Europese normeringen – Als je echt op zoek bent naar de meest veilige handschoenen, dan is het belangrijk om te kiezen voor handschoenen die aan bepaalde Europese normeringen voldoen (o.a. EN 455 en EN 374). De wegwerphandschoenen van de Kruidvat hebben geen van deze normeringen. 

Moet je de latex handschoenen van Kruidvat wel of niet kopen?

Latex handschoenen zoals die van de Kruidvat zijn van gemiddelde stevigheid. Ze zijn sterker dan vinyl-, maar minder duurzaam dan nitril handschoenen.

Zoek je wegwerphandschoenen om vooral te gebruiken voor simpele huishoudelijke klusjes, zoals bijvoorbeeld schoonmaken of klusjes in de tuin? Dan kun je met de latex handschoenen van de Kruidvat uit de voeten.

Maar als je voor maximale veiligheid wil gaan, dan is het belangrijk dat de handschoenen aan bepaalde Europese normeringen voldoen (EN 455 en EN 374). Omdat de wegwerphandschoenen van de Kruidvat deze normeringen niet hebben, behandel ik hieronder een alternatief dat aan alle belangrijke kenmerken en Europese normeringen voldoet.

Beter alternatief voor latex wegwerphandschoenen Kruidvat!

Beter alternatief voor latex wegwerphandschoenen kruidvat latex handschoenen kruidvat

Hygostar nitril wegwerphandschoenen
Voldoet aan Europese EN 455 en EN 374 norm
Hoogste beschermingsniveau: categorie III
Ruw gemaakte vingertoppen voor extra grip
Gemaakt van nitril, bevat geen latex
In handige dispenser doos van 100 stuks
De handschoenen zijn ambidexter: je kunt ze zowel rechts als links gebruiken
 Update 18 maart 2020! Op dit moment is er veel vraag naar wegwerphandschoenen. Daardoor zijn de bovenstaande Hygostar nitril handschoenen zeer beperkt verkrijgbaar.

Hier bij Amazon.nl en hier bij Amazon.de kun je op dit moment nog wel een aantal vergelijkbare Hygostar nitril handschoenen vinden.

Heb je liever een alternatief voor de wegwerphandschoenen van de Kruidvat, met een zo hoog mogelijk veiligheidsniveau? Dan zijn deze Hygostar nitril handschoenen aan te raden.

Deze handschoenen zijn gemaakt van nitril. Nitril handschoenen zijn duurzamer, steviger en beter bestand tegen scheuren dan latex handschoenen zoals die van de Kruidvat. Nitril handschoenen zijn de stevigste optie onder de wegwerphandschoenen.

Omdat het steviger materiaal is, zou je misschien denken dat de tastzin wat minder wordt. Maar dat is niet het geval. Je kunt alles wat je aanraakt gewoon nog goed voelen als je de handschoenen aan hebt.

Om te zorgen dat je ook voldoende grip hebt als de handschoenen nat zijn, is het oppervlak op de vingertoppen wat ruwer gemaakt.

Alternatief voor latex handschoenen kruidvat wegwerphandschoenen Kruidvat

Nitril handschoenen zijn een goed alternatief voor mensen met een latex allergie. Ook zijn deze handschoenen een goede keuze voor als je wil voorkomen dat je een latex allergie krijgt. Mensen die vaak latex handschoenen dragen lopen namelijk de kans dat ze er een allergie voor ontwikkelen.

Deze Hygostar nitril wegwerphandschoenen voldoen aan alle belangrijke Europese veiligheidsnormen. Zo voldoen ze aan de Europese EN 455 norm. Daarin zijn de eisen vastgelegd waar handschoenen voor medisch gebruik aan moeten voldoen.

De handschoenen krijgen die normering nadat ze op verschillende manieren getest zijn. Zo worden de levensduur en een aantal fysieke eigenschappen getest, voordat ze voor de EN 455 normering in aanmerking komen.

Ook voldoen deze nitril handschoenen aan de Europese EN 374 norm. Daarin zijn de eisen vastgelegd waaraan handschoenen moeten voldoen die niet alleen ter bescherming van een patiënt, maar ook ter bescherming van de drager van de handschoenen worden gebruikt.

Daarnaast vallen deze wegwerphandschoenen ook in de hoogste veiligheidscategorie (categorie III) die door de Europese Richtlijn voor persoonlijke beschermingsmiddelen wordt gesteld.

In de Europese Richtlijn voor persoonlijke beschermingsmiddelen worden drie veiligheidscategorieën (categorie I, II en III) gesteld, waarvan categorie III dus de hoogste is. In categorie III vallen de beschermingsmiddelen die onder andere in staat zijn om zeer ernstige gevolgen zoals onomkeerbare schade aan de gezondheid tegen te gaan. (bron)

Omdat deze nitril wegwerphandschoenen aan al deze Europese normeringen voldoen, weet je dat je een stuk beter beschermd bent dan met de wegwerphandschoenen van de Kruidvat.

Ook valt de prijs van deze Hygostar nitril wegwerphandschoenen nog wel mee. Omdat het wegwerphandschoenen zijn is het natuurlijk handig om ze meteen wat groter in te kopen. Het is de bedoeling dat je ze na ieder gebruik weggooit.

Daarom zijn deze Hygostar nitril handschoenen in een handige kartonnen dispenser doos van honderd stuks verkrijgbaar.

Ik heb deze nitril wegwerphandschoenen van Hygostar eerder behandeld in mijn artikel over medische handschoenen.

Denk ook aan andere persoonlijke beschermingsmiddelen!

Er zijn naast goede wegwerphandschoenen natuurlijk ook nog een aantal andere persoonlijke beschermingsmiddelen waar je aan kunt denken.

Je draagt natuurlijk handschoenen om je handen te beschermen. Om je handen ook goed schoon te houden wanneer je geen handschoenen draagt, kan een goed desinfectiemiddel van belang zijn.

Voor als je nog geen goed desinfectiemiddel in huis hebt is Sterillium Med desinfectie lotion aan te raden. Dit is een sterke desinfectie lotion op basis van alcohol. Dit middel is van hoge kwaliteit, en is onder andere geschikt om in operatiekamers gebruikt te worden.

Het is makkelijk te gebruiken, en werkt snel. Binnen dertig seconden is het werkzaam tegen virussen, bacteriën, mycobacteriën, schimmels en gisten.

Naast bescherming voor je handen kan ook ademhalingsbescherming van groot belang zijn. Wil je daar wegwerpmaskers voor kopen, dan moet je wel weten welk type masker je nodig hebt. Als je nog niet weet welke soort wegwerpmaskers je nodig hebt, dan kun je daar alles over lezen in mijn artikel: FFP1, FFP2 en FFP3 verschil? Kies het juiste FFP masker!

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van het soort wegwerphandschoenen dat bij jou past!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *