Noodpakket voedsel kopen? 3 goede opties!

By | 30 mei 2020

Met een goed noodpakket voedsel ben je voorbereid op een situatie waarin je niet zo makkelijk aan eten kunt komen. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten noodpakketten voedsel verkrijgbaar. Wil je een noodpakket voedsel kopen, maar weet je nog niet welke? Hieronder help ik je op weg bij je keuze!

Welk noodpakket voedsel kopen?

Voor als je een noodpakket voedsel wil kopen, behandel ik hieronder drie verschillende soorten noodpakketten. Wat voor jou persoonlijk de beste keuze is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent:

  • Het Katadyn noodpakket voedsel voor 7 dagen bestaat uit elf verschillende soorten gevriesdroogde maaltijden. Je bereidt de maaltijden met (warm) water. Dit is de meest smakelijke variant onder de noodpakketten voedsel. Ook is het natuurlijk goed voor het moraal om gevarieerde maaltijden voorhanden te hebben in een noodsituatie.
  • Het Katadyn Speltpakket is een goede optie voor als je het liefst een noodpakket voedsel hebt dat volledig bestaat uit producten op basis van spelt. Dit pakket is lactosevrij, en geschikt voor vegetariërs.
  • Het Seven Oceans noodpakket voedsel wordt gebruikt in de scheepvaartwereld, en bestaat uit gecomprimeerde voedselrepen. Deze bevatten zeer veel calorieën in erg compact formaat, voor een relatief lage prijs. De repen zijn ‘ready to eat’. Er komt geen enkele bereiding aan te pas, en je kunt ze direct uit de verpakking eten.

Omdat naast eten ook drinken van essentieel belang is om te kunnen overleven, behandel ik daarna ook drinkwater rantsoenen die je aan je noodpakket voedsel toe kunt voegen.

Gevriesdroogd noodpakket voedsel voor 7 dagen

 

Gevriesdroogd noodpakket voedsel voor 7 dagen

Katadyn noodpakket voedsel
Gevriesdroogd noodpakket voedsel voor zeven dagen (voor één persoon)
Bevat elf verschillende soorten maaltijden
Afmetingen: 29 × 24 × 21 cm
Gewicht: 3,4 kg

Bekijk prijs bij Prepz.nl Bekijk prijs bij bol.com
Update – Er is nu ook een vegetarische variant van dit pakket. Je kunt de inhoud en de meest actuele prijs van dat pakket hier bij Prepz.nl bekijken.

Dit noodpakket voedsel van Katadyn bevat voor zeven dagen aan maaltijden voor één persoon. De maaltijden hebben een houdbaarheid van vijf jaar na de productie.

Dit noodpakket voedsel is zo lang houdbaar omdat de etenswaren direct na de productie zijn gevriesdroogd. Dat is een manier van conserveren, waarbij door bevriezing en verdamping vocht uit het eten wordt gehaald. Het vriesdrogen van voeding heeft verschillende voordelen. Zo neemt het volume en het gewicht af, en wordt de houdbaarheid van het voedsel verlengd. Daarnaast blijft ook de smaak beter behouden. (bron)

Een ander voordeel van dit noodpakket voedsel, is dat er gevarieerde maaltijden in zitten. Dit noodpakket voedsel bestaat uit elf verschillende maaltijden. Dat is natuurlijk ook goed voor het moraal in een scenario waarin je op je noodpakket bent aangewezen!

Klik op de spoiler hieronder om de inhoud van dit noodpakket voedsel te bekijken.

Bekijk de inhoud van dit Katadyn noodpakket voedsel
Pasta met pesto en zalm – 1 zakje (645 kcal)
Pasta met soja-bolognese saus – 1 zakje (612 kcal)
Romige pasta met kip en spinazi – 1 zakje (593 kcal)
Spicy beef casserole met noedels – 1 zakje (355 kcal)
Wilde champignons en soja-ragout met pasta – 1 zakje (621 kcal)
Chana Masala – 1 zakje (610 kcal)
Gestoofde aardappels met gebakken uien – 1 zakje (668 kcal)
Volkoren fruit muesli – 2 zakjes (totaal: 1160 kcal)
Zwitserse muesli met melk – 3 zakjes (totaal: 1665 kcal)
Orifo maaltijdreep – 7 repen (totaal: 1428 kcal)
BP-WR nood rantsoen – 1 doos van 9 repen (totaal: 2432 kcal)

De maaltijden zijn eenvoudig te bereiden met (warm) water. Dit noodpakket voedsel is verpakt in een handige emmer, zodat je de maaltijden eenvoudig op kunt slaan. De emmer weegt 3,4 kg, en heeft een grootte van 29 × 24 × 21 cm. Je haalt in één keer aardig wat gevarieerde maaltijden in huis in compact formaat. Ideaal voor als je voorbereid wil zijn op een situatie waarin je niet zo makkelijk ergens anders eten vandaan kunt halen!

Op het moment van schrijven kun je dit noodpakket voedsel hier bij Prepz.nl voor € 89,95 en hier bij bol.com voor € 97 kopen. Klik op de oranje knoppen hierboven om de meest actuele prijzen te bekijken.

Noodpakket voedsel met 6 verschillende producten op basis van spelt

Noodpakket voedsel met 6 verschillende producten op basis van spelt
Katadyn Speltpakket
Noodpakket voedsel met zes verschillende producten op basis van spelt
Verdeeld over twaalf blikken
Bekijk prijs bij Prepz.nl

Dit Katadyn Speltpakket is een noodpakket voedsel dat bestaat uit zes verschillende producten op basis van spelt. Deze zijn verdeeld over twaalf 1,2 liter blikken.

Dit noodpakket voedsel heeft een houdbaarheid van minstens 15 jaar na de productie. De producten zijn lactosevrij, en geschikt voor vegetariërs.

Klik op de onderstaande spoiler om de inhoud van dit noodpakket voedsel te bekijken.

Bekijk de inhoud van dit Katadyn noodpakket voedsel
2 × blik van 1000 gram spelt
2 × blik van 750 gram speltmeel
2 × speltgriesmeel of semolina (per blik 900 gram)
2 × blik speltvlokken van 500 gram
2 × blik spelt noodles van 600 gram
2 × blik spelt crème soep (900 gram per blik, goed voor 12,5 liter speltsoep)

De blikken waar de spelt-producten in zijn verpakt, zijn eenvoudig te openen. Je hebt hier geen blikopener voor nodig. Ook worden er kunststof deksels meegeleverd, waarmee je de blikken weer makkelijk af kunt sluiten nadat je ze open hebt gemaakt.

Op het moment van schrijven is dit noodpakket voedsel op basis van spelt-producten hier bij Prepz.nl voor € 239 verkrijgbaar. Klik op de oranje knop hierboven om de meest actuele prijs, verkrijgbaarheid en inhoud van dit noodpakket voedsel te bekijken.

Seven Oceans noodpakket voedsel

 

Seven Oceans noodpakket voedsel

Seven Oceans noodpakket voedsel
Doos bevat 24 Seven Oceans rantsoenen
Ieder rantsoen bevat 2.502 kcal, en is verdeeld in 9 repen van 278 kcal
Iedere reep is weer verdeeld in 2 tabletten, om eenvoudig te kunnen doseren
De hele doos bevat 60.048 calorieën
Minstens 5 jaar houdbaar
Bekijk prijs bij Prepz.nl
Wil je een andere hoeveelheid Seven Oceans rantsoenen kopen? Hier bij Prepz.nl kun je iedere andere gewenste hoeveelheid selecteren.

Deze Seven Oceans repen zijn noodrantsoenen die in de internationale scheepvaart worden gebruikt. Het zijn gecomprimeerde (samengeperste) voedselrepen, gemaakt van tarwe, plantaardige vetten en suiker. De repen zijn ‘ready to eat‘. Je kunt ze meteen eten, er is geen enkele bereiding nodig.

Omdat ze aan boord niet teveel ruimte in mogen nemen, zijn de Seven Oceans rantsoenen zeer compact voor de hoeveelheid calorieën die ze bevatten. Het bovenstaande noodpakket voedsel bestaat uit een doos van vierentwintig verpakte Seven Oceans rantsoenen.

Ieder rantsoen weegt 500 gram, bevat 2.502 calorieën en is onderverdeeld in 9 repen van 278 calorieën. Elke reep bestaat weer uit twee tabletten. Daardoor zijn deze rantsoenen eenvoudig te doseren.

Bij elkaar opgeteld bevatten de vierentwintig rantsoenen uit dit Seven Oceans noodpakket voedsel 60.048 calorieën. Op het moment van schrijven kun je dit noodpakket hier bij Prepz.nl voor € 126 kopen. Met dit Seven Oceans noodpakket voedsel haal je voor een relatief laag bedrag zeer veel calorieën in compact formaat in huis.

Vind je dit noodpakket van vierentwintig stuks wat te veel, en wil je de Seven Oceans rantsoenen in een andere hoeveelheid kopen? Hier bij Prepz.nl kun je ze voor € 5,95 per stuk ook los kopen. Verder kun je daar iedere andere gewenste hoeveelheid die je wil kopen selecteren.

Je kunt hier bij Prepz.nl in de productomschrijving ook een review-filmpje van de Seven Oceans rantsoenen vinden. Daarop zie je duidelijk hoe compact deze rantsoenen zijn.

De Seven Oceans repen hebben een beschuit- of ‘cookie dough’-achtige smaak. Volgens de verpakking zijn de Seven Oceans repen tot vijf jaar na de productie houdbaar. Maar zoals je hier bij Prepz.nl in de productomschrijving kunt lezen zouden ze na die tijd ook nog prima te eten zijn. Wel kan de smaak dan wat afnemen.

Het is belangrijk om te beseffen dat deze Seven Oceans rantsoenen echt met het oog op het overleven van noodsituaties gemaakt worden. Dit type gecomprimeerd voedsel kan daardoor wat zwaar op de maag vallen, en het is niet de bedoeling dat je het op een volle maag eet.

In de gebruiksaanwijzing wordt ook aangegeven dat je de rantsoenen pas moet eten wanneer je honger hebt, en dat je niet meer dan zes porties per dag moet eten.

Een vergelijkbaar product dat nog langer houdbaar is, is NRG 5. De verschillende varianten daarvan hebben een houdbaarheid van vijftien of zelfs twintig jaar. Wel is NRG 5 iets duurder. Wil daar meer over weten? Lees dan verder in mijn artikel: NRG 5 kopen? Dit zijn verschillende goede opties!

Of lees verder in mijn NRG-5 vs Seven Oceans-artikel waarin ik deze twee noodrantsoenen met elkaar vergelijk.

Voeg drinkwater rantsoenen toe aan je noodpakket voedsel!

Naast eten is drinken eigenlijk nog belangrijker om te overleven. Een mens kan wat langer zonder eten, maar enkele dagen zonder drinken kan een mens al fataal worden.

Het is daarom verstandig om te zorgen dat je naast een noodpakket voedsel ook genoeg drinkwater rantsoenen voorhanden hebt. Zo ben je ook voorbereid op een situatie waarbij je geen schoon drinkwater uit de kraan tot je beschikking hebt.

Voeg drinkwater rantsoenen toe aan je noodpakket voedsel
Seven Oceans Drinkwater Rantsoen
Per 500 ml verpakt in 10 zakjes van 50 ml
Eenvoudig te doseren
Stevige en flexibele verpakking
5 jaar houdbaar
Bekijk prijs bij Prepz.nl

Wil je lang houdbare drinkwater rantsoenen inslaan? Dan zijn deze water rantsoenen van Seven Oceans een goede keuze. Net als de hiervoor behandelde samengeperste voedselrepen, zijn ook deze water rantsoenen van Seven Oceans gemaakt voor gebruik in de internationale scheepvaart. Dit verpakte drinkwater is tot vijf jaar na de productie houdbaar.

Deze drinkwater rantsoenen zijn voorzien van een stevige en flexibele verpakking van vier lagen aluminium. Daardoor zijn ze makkelijk op te slaan, en gaan ze niet zomaar stuk.

Een verpakking bevat 500 ml drinkwater, dat is verdeeld in 10 losse zakjes van 50 ml. Hierdoor zijn de rantsoenen eenvoudig te doseren en ga je verspilling tegen. En dat is natuurlijk van groot belang in een noodsituatie!

Op het moment van schrijven kun je hier bij Prepz.nl voor € 2,99 een Seven Oceans drinkwater rantsoen van 500 ml kopen. Zoals je daar kunt zien gaat de prijs per stuk verder omlaag als je in één keer een grotere hoeveelheid inslaat.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van het noodpakket voedsel dat het best bij jouw doeleinden past.

Hopelijk hoef je nooit daadwerkelijk op je noodpakket voedsel terug te vallen, maar je kunt maar beter altijd voorbereid zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *