NRG-5 vs Seven Oceans – Wat is beter? Een vergelijking!

By | 7 oktober 2020

NRG-5 vs Seven Oceans, welke kun je het beste kiezen? Om je te helpen bij het maken van je keuze tussen NRG-5 of Seven Oceans vergelijk ik hieronder de verschillende opties.

Van NRG-5 zijn er tegenwoordig twee verschillende varianten verkrijgbaar. De ‘reguliere’ NRG-5 en een speciale glutenvrije variant, namelijk: NRG-5 ZERO. Ik neem beide NRG-5 varianten mee in de vergelijking tussen NRG-5 en Seven Oceans.

Dit zijn allemaal compacte samengeperste voedselrepen met een lange houdbaarheid. Zowel Seven Oceans als NRG-5 kun je zonder enige bereiding direct uit de verpakking eten. Daarmee zijn dit de ideale rantsoenen om op te slaan ter voorbereiding op een noodsituatie, of voor in je bug out bag.

Ik zet de verschillende NRG-5 en Seven Oceans opties hieronder eerst op een rij. Daarna leg ik uit wat de belangrijkste verschillen zijn, en vervolgens leg ik uit wanneer je het best voor NRG-5 of Seven Oceans kunt kiezen. Hieronder eerst een korte samenvatting:

  • NRG-5 is de beste optie in het algemeen. Het heeft een houdbaarheid van 20 jaar, en is daarom ideaal voor lange termijn opslag. NRG-5 is hier bij Prepz.nl voor € 7,95 per pakje verkrijgbaar.
  • NRG-5 ZERO is de beste keuze voor als je glutenintolerant bent. Dit heeft een houdbaarheid van 15 jaar, en is hier bij Prepz.nl voor € 8,95 per pakje verkrijgbaar.
  • Seven Oceans is de beste budget keuze. Dit heeft een kortere houdbaarheid van 5 jaar, maar is goedkoper dan NRG-5. Je kunt het hier bij Prepz.nl voor € 5,95 per pakje kopen.

NRG-5 vs Seven Oceans – de verschillende opties op een rij!

Seven Oceans
Seven Oceans vs NRG-5
Houdbaarheid: 5 jaar
Gewicht van een pakje:
500 gram
Totaal aantal calorieën pakje:
2.502 kcal (verdeeld in 9 repen)
Voedingswaarde per 100 gram:
– Energie: 2.022 KJ / 484 kcal
– Vetten: 20,2 g
waarvan verzadigd: 12,9 g
– Koolhydraten: 65,6 g
waarvan suikers: 11,4 g
– Eiwitten: 8,2 g
– Zout: 0,002 g
Vegetarisch,
gemaakt uit plantaardige ingrediënten
Prijs per stuk ca. € 5,95
Bekijk prijs of bestel bij:
Prepz.nl
bol.com
Amazon.nl
NRG-5
NRG-5 vs Seven Oceans
Houdbaarheid: 20 jaar
Gewicht van een pakje:
500 gram
Totaal aantal calorieën pakje:
2.300 kcal (verdeeld in 9 repen)
Voedingswaarde per 100 gram:
– Energie: 1.920 KJ / 460 kcal
– Vetten: 17,3 g
waarvan verzadigd: 8,6 g
– Koolhydraten: 53,1 g
waarvan suikers: 15,4 g
– Eiwitten: 14,5 g
– Zout: 0,5 g
NRG-5 is lactosevrij,
vegan
en GMO-vrij
Prijs per stuk ca. € 7,95
Bekijk prijs of bestel bij:
Prepz.nl
bol.com
Amazon.nl
NRG-5 ZERO (glutenvrij)
NRG-5 vs Seven Oceans vs NRG-5 ZERO
Houdbaarheid: 15 jaar
Gewicht van een pakje:
500 gram
Totaal aantal calorieën pakje:
2.325 kcal (verdeeld in 9 repen)
Voedingswaarde per 100 gram:
– Energie: 1.930 KJ / 465 kcal
– Vetten: 17,1 g
waarvan verzadigd: 8,9 g
– Koolhydraten: 53,4 g
waarvan suikers: 12,9 g
– Eiwitten: 14,5 g
– Zout: 0,4 g
NRG-5 ZERO is glutenvrij, lactosevrij, vegan en GMO-vrij
Prijs per stuk ca. € 8,95
Bekijk prijs of bestel bij:
Prepz.nl
bol.com
Amazon.nl
Tip! – NRG-5 en Seven Oceans zijn in bulk voordeliger verkrijgbaar. Op het moment van schrijven zijn er bijvoorbeeld de volgende voordeligere deals:
– 24 stuks Seven Oceans hier bij Prepz.nl voor € 126 (je bespaart € 16,80)
– 24 stuks NRG-5 hier bij Prepz.nl voor € 179 (je bespaart € 11,80)
– 24 stuks NRG-5 ZERO hier bij Prepz.nl voor € 190 (je bespaart € 24,80)

NRG-5 vs Seven Oceans vs NRG-5 ZERO – wat zijn de verschillen?

Zoals je hierboven kunt zien zijn er op verschillende vlakken verschillen tussen de NRG-5 en Seven Oceans rantsoenen. Om je te helpen bij het maken van je keuze behandel ik hieronder de belangrijkste verschillen tussen NRG-5 ZERO, NRG-5 en Seven Oceans.

Het verschil in houdbaarheid

Eén van de voornaamste verschillen tussen NRG-5 ZERO, de ‘reguliere’ NRG-5 en Seven Oceans is de houdbaarheid van de producten.

Seven Oceans heeft een houdbaarheid van 5 jaar, en NRG-5 ZERO heeft een houdbaarheid van 15 jaar na de productiedatum. De ‘klassieke’ NRG-5 steekt daar met een houdbaarheid van wel 20 jaar met kop en schouders bovenuit. Op het gebied van de houdbaarheid wint NRG-5 het dus zeker van de Seven Oceans rantsoenen.

Het aantal calorieën per verpakking

Er zit dus een groot verschil in de houdbaarheid van de NRG-5 en Seven Oceans rantsoenen, maar wat betreft het aantal calorieën per verpakking liggen ze vrij dicht bij elkaar.

Zowel de verschillende NRG-5 varianten als de Seven Oceans rantsoenen worden standaard verkocht in verpakkingen van 500 gram. Bij alle drie de rantsoenen is de verpakking handig verdeeld over negen repen, zodat je de voeding in een noodsituatie handig kunt doseren.

Een verpakking van 500 gram van de reguliere NRG-5 bevat in totaal 2.300 kcal. Een verpakking van de glutenvrije NRG-5 ZERO bevat 2.325 kcal, en een verpakking Seven Oceans is goed voor 2.502 kcal.

Gelet op het aantal calorieën lijkt Seven Oceans dus een voordeligere optie, maar daar staat weer tegenover dat het veel korter houdbaar is dan NRG-5 en NRG-5 ZERO. Namelijk: 5 jaar in plaats van 15 jaar (NRG-5 ZERO) of 20 jaar (NRG-5).

De prijs van NRG-5 vs Seven Oceans

De prijzen van NRG-5 en Seven Oceans verschillen per winkel. Zowel Seven Oceans als NRG-5 zijn op dit moment bij Prepz.nl voordeliger geprijsd dan bij de andere winkels die ik hierboven in de tabellen heb vermeld. Daarom ga ik hier even uit van de prijzen die op het moment van schrijven bij Prepz worden gehanteerd.

Op het moment van schrijven kun je een verpakking NRG-5 hier bij Prepz.nl voor € 7,95 kopen, en een grootverpakking van 24 stuks is hier bij Prepz.nl voor € 179 verkrijgbaar.

De glutenvrije NRG-5 ZERO is hier bij Prepz.nl voor € 8,95 per verpakking verkrijgbaar, maar is ook hier bij Prepz.nl in een pakket van 24 stuks voor € 190 verkrijgbaar.

Seven Oceans wordt hier bij Prepz.nl op het moment van schrijven verkocht voor € 5,95 per verpakking. Daarnaast kun je hier bij Prepz.nl een grootverpakking van 24 stuks voor € 126 kopen.

Puur gelet op de prijs ben je met Seven Oceans dus het voordeligst uit. Wel is het natuurlijk zo dat je dit soort rantsoenen vaak juist koopt om misschien voor een lange tijd op te kunnen slaan. En de NRG-5 rantsoenen zijn slechts twee euro duurder per verpakking, maar wel vijftien jaar langer houdbaar!

De prijs ten opzichte van de houdbaarheid is misschien wel de belangrijkste factor die je moet meewegen bij je keuze voor Seven Oceans of NRG-5. Het kan het natuurlijk makkelijk waard zijn om een paar euro extra te betalen per verpakking als je daar een vijftien jaar langere houdbaarheid voor terugkrijgt!

Daar staat weer tegenover dat die paar euro extra per verpakking natuurlijk tot een hoger bedrag oploopt als je de rantsoenen in een grotere hoeveelheid inslaat. En dit type noodrantsoenen koop je natuurlijk vaak juist wat groter in ter voorbereiding op een mogelijke noodsituatie.

Als je tien pakjes koopt, dan zit er bijvoorbeeld in totaal al een prijsverschil van twintig euro tussen je keuze voor Seven Oceans of NRG-5. De afweging van de hogere prijs tegenover de langere houdbaarheid is er een die je zelf moet maken.

Allergenen/overige voorkeuren

NRG-5 ZERO, NRG-5 en Seven Oceans zijn alle drie geschikt voor vegetariërs. Daarnaast zijn NRG-5 en NRG-5 ZERO ook vegan, lactosevrij en GMO-vrij.

Ben je glutenintolerant? Dan is NRG-5 ZERO voor jou de enige goede keuze. Dit is de speciale glutenvrije variant van NRG-5.

Conclusie – NRG-5 vs Seven Oceans, wat is de beste keuze?

NRG-5 vs Seven Oceans vs NRG-5 ZERO conclusie

Dus wanneer moet je nu voor NRG-5 ZERO, NRG-5 of Seven Oceans kiezen?

De beste keuze in het algemeen is NRG-5. Met zijn lange houdbaarheid van twintig jaar is NRG-5 wel vijftien jaar langer houdbaar dan Seven Oceans. Vanwege de lange houdbaarheid is NRG-5 de beste keuze voor lange termijn opslag, en dat is natuurlijk juist waar je dit type rantsoen meestal voor wil kopen. NRG-5 is hier bij Prepz.nl voor € 7,95 per verpakking van 500 gram te koop. En is hier bij Prepz.nl in een verpakking van 24 stuks voor € 179 verkrijgbaar.

Ben je gluten intolerant? Dan is NRG-5 ZERO de beste keuze. Deze speciale glutenvrije variant van NRG-5 is iets korter houdbaar dan de reguliere NRG-5, het is namelijk vijftien jaar in plaats van twintig jaar houdbaar. NRG-5 ZERO is hier bij Prepz.nl voor € 8,95 per verpakking verkrijgbaar. Ook kun je hier bij Prepz.nl in één keer 24 stuks voor € 190 kopen.

Seven Oceans is de beste budget keuze. Dit is de goedkoopste optie van de drie. Op het moment van schrijven kun je hier bij Prepz.nl een losse verpakking Seven Oceans kopen voor € 5,95, en ook kun je hier bij Prepz.nl een extra voordelige grootverpakking van 24 stuks voor € 126 kopen.

Seven Oceans heeft wel een veel kortere houdbaarheid dan NRG-5. De houdbaarheid van Seven Oceans is vijf jaar, tegenover de houdbaarheid van twintig jaar van NRG-5. Maar wil je het zo goedkoop mogelijk houden, dan is Seven Oceans de beste keuze.

De kwaliteit van de Seven Oceans rantsoenen doet verder niet onder voor de rantsoenen van NRG-5. De rantsoenen van Seven Oceans worden bijvoorbeeld in de internationale scheepvaart gebruikt om een compacte noodvoorraad voedsel aan boord te hebben. Daar dankt Seven Oceans zijn naam ook aan.

Ook interesse in andere soorten rantsoenen?

Met de samengeperste voedselrepen van NRG-5 of Seven Oceans haal je in zeer compact formaat behoorlijk wat calorieën in huis. Maar ter voorbereiding op een noodsituatie is het ook een goed idee om wat andere soorten rantsoenen in te slaan.

Het is natuurlijk beter om wat afwisseling in je voeding te hebben, en in een noodsituatie is het ook goed voor het moraal als je wat verschillende smaken tot je beschikking hebt.

Ben je daarom ook op zoek naar andere opties om je noodvoorraad voedsel mee aan te vullen? Dan kun je in mijn noodpakket voedsel-artikel een paar andere interessante opties vinden.

Daarnaast kun je ook een kijkje nemen in mijn noodrantsoen artikel. Of bekijk andere opties in mijn survival eten-artikel of mijn MRE kopen-artikel.

Wil je meer weten over de verschillende NRG-5 varianten? Dan kun je verder lezen in mijn NRG-5-artikel.

Naast voedsel is ook water van groot belang om te kunnen overleven. Een mens kan wat langer zonder eten, maar een paar dagen geen water drinken kan een mens al fataal worden.

Tegenwoordig kun je ook kant en klare waterrantsoenen kopen. Ben je daar misschien in geïnteresseerd? Dan kun je verder lezen in mijn lang houdbaar water-artikel. Daarin behandel ik twee verschillende soorten lang houdbaar water, waaronder een met een houdbaarheid van wel vijftig jaar!

Naast kant en klare waterrantsoenen is het ook handig om te zorgen dat je een waterfilter in huis hebt waarmee je ongewenste onzuiverheden uit het water kunt filteren. Zo ben je niet alleen afhankelijk van je opgeslagen watervoorraden, maar kun je ook zelf water filteren wanneer dat nodig is.

Heb je nog geen goede waterfilter in huis? Dan kun je de beste ‘outdoor’ waterfilters die je eenvoudig bij je kunt dragen vinden in mijn waterfilter survival artikel.

Zoek je daarnaast een waterfilter met een grotere filtercapaciteit om thuis te gebruiken? Dan kun je de beste opties vinden in mijn beste waterfilter voor thuis-artikel.

Naast waterfilters kun je ook waterzuiveringstabletten gebruiken om water drinkbaar te maken. Je kunt deze bijvoorbeeld hier bij bol.com en hier bij Prepz.nl vinden.

Omdat de rantsoenen van NRG-5 en Seven Oceans veel calorieën bevatten in zeer compact formaat zijn ze ideaal voor in je bug out bag. Ben je benieuwd wat je nog meer in je bug out bag moet stoppen? Dan kun je daar meer over lezen in mijn bug out bag-artikel.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het maken van de keuze tussen NRG-5 en Seven Oceans!

Hopelijk kom je nooit in een situatie terecht waarin je daadwerkelijk op je noodrantsoenen terug moet vallen, maar je kunt maar beter altijd voorbereid zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *