Veiligheidsbril virus kopen? De beste optie!

By | 24 februari 2020

Ben je op zoek naar een veiligheidsbril tegen een virus? Hieronder leg ik uit aan welke kenmerken een goede veiligheidsbril die je tegen een virus gebruikt moet voldoen. Daarna behandel ik een goede veiligheidsbril die aan alle belangrijke kenmerken voldoet, namelijk: de Uvex 9307375 veiligheidsbril.

Veiligheidsbril virus uvex 9307375

Kenmerken van een goede veiligheidsbril tegen een virus

Het belangrijkste kenmerk van een goede veiligheidsbril tegen een virus is dat de bril je ogen helemaal afsluit. Een goede veiligheidsbril biedt bescherming tegen rondvliegende deeltjes en spatten uit alle verschillende richtingen. Ongeacht of ze van de zijkant, van onder of van boven komen.

Het soort veiligheidsbril dat dit veruit het beste doet, is het type dat je met een band op je hoofd vastzet. Deze veiligheidsbrillen lijken een beetje op een duikbril of een skibril.

Er zijn ook veel modellen verkrijgbaar die zijn vormgegeven als een ‘normale’ bril, maar dan met extra  kunststof beschermingsstukken rond de ogen. Aan de zijkant van die brillen zit dan bijvoorbeeld altijd een extra stuk kunststof dat spatten van de zijkant tegen moet houden. Dat type bril wordt ook wel een ‘laboratoriumbril’ genoemd. (bron)

Het probleem daarmee is dat er bij de meeste van die laboratoriumbrillen altijd wel kleine kiertjes blijven bestaan. Met een strak afsluitende bril met een hoofdband heb je dat probleem niet. Verder heeft zo’n bril ook als voordeel dat je dan nooit per ongeluk in je ogen zal wrijven met een hand die niet ontsmet is. Met een veiligheidsbril van het type ‘laboratoriumbril’ bestaat het gevaar van zo’n vergissing altijd.

Voor situaties waarin je een veiligheidsbril ter bescherming tegen een virus draagt is het handig om ook altijd een mondmasker te dragen. Het is daarom belangrijk om een veiligheidsbril te kiezen die daar niet bij in de weg zit.

Verder is het voor iedere veiligheidsbril die je draagt belangrijk dat deze aan de Europese EN 166 norm voldoet. In die Europese norm zijn een aantal basiseisen voor veiligheidsbrillen vastgelegd. Om deze normering te kunnen krijgen moeten de brillen een aantal tests doorstaan.

Hieronder behandel ik een goede veiligheidsbril die aan alle belangrijke kenmerken voldoet.

Veiligheidsbril virus kopen – Uvex 9307375 veiligheidsbril

 

 

Veiligheidsbril virus kopen

Uvex 9307375 veiligheidsbril
Voldoet aan de Europese EN 166 norm
Goede afdichting rond de ogen
Voorzien van een verstelbare band
Glazen zijn krasvast aan de buitenkant
Geen condensvorming aan de binnenkant
Gewicht: 46 gram
Bekijk prijs bij Conrad.nl

Wil je een veiligheidsbril kopen om je te beschermen tegen een virus? Dan is de bovenstaande Uvex 9307375 veiligheidsbril een goede optie.

Deze Uvex veiligheidsbril voldoet aan de Europese EN 166 norm. Hij voldoet dus aan alle basiseisen die door die norm aan veiligheidsbrillen worden gesteld, en heeft alle tests goed doorstaan.

Deze veiligheidsbril is voorzien van een verstelbare band, waardoor je hem perfect rond je ogen kunt laten afsluiten. Zo bestaat er niet het gevaar dat er van de zijkanten, de onderkant of de bovenkant nog deeltjes of spatten in je ogen kunnen komen.

Deze veiligheidsbril met verstelbare hoofdband heeft ook nog andere voordelen als het gaat om virus preventie. Omdat je de veiligheidsbril met de hoofdband op je hoofd vastzet, voorkom je met dit model dat je per ongeluk met een niet ontsmette hand in je ogen wrijft. Met de gangbare ‘laboratoriumbrillen’ die niet met een band vastzitten loop je wel het risico dat je die vergissing maakt.

Deze veiligheidsbril is licht van gewicht. Hij weegt slechts 46 gram. Daarom is het een ideale veiligheidsbril voor als je hem langere tijd achter elkaar moet dragen.

Verder heeft deze veiligheidsbril een krasvaste coating aan de buitenkant. En om te zorgen dat je zo goed mogelijk zicht hebt, heeft de veiligheidsbril aan de binnenkant een coating die condensvorming voorkomt.

Op het moment van schrijven kun je deze Uvex veiligheidsbril kopen voor € 17,48 hier bij Conrad.nl.

Omdat deze veiligheidsbril onder andere door de verstelbare hoofdband goed op je huid aansluit, is hij ook goed te gebruiken in combinatie met een ademhalingsbeschermingsmasker. Daarom behandel ik hieronder een goed mondmasker, dat ter preventie van een virus is aan te raden.

Mondmaskers om in combinatie met veiligheidsbril virus te gebruiken

masker voor bij veiligheidsbril virus

 

3M Aura 9332+ FFP3 mondkapjes
Van het hoogste beschermingsniveau: FFP3
In handige verpakking van tien stuks, of los per stuk verkrijgbaar:

Bekijk prijs per stuk bij Conrad.nl
Update 12-3-2020! De bovenstaande mondkapjes zijn op dit moment beperkt verkrijgbaar. Klik op de knoppen hierboven om de meest actuele prijzen en beschikbaarheid bij de verschillende winkels te bekijken.

Zijn ze op het moment dat je dit leest niet verkrijgbaar? Dan kun je hier bij Amazon.nl en hier bij Amazon.de het assortiment mondmaskers doorzoeken voor een alternatief van FFP3 beschermingsniveau.

Voor de mondkapjes die sinds de persconferentie van 14 januari 2022 worden aanbevolen kun je mijn artikel daarover lezen:
Welke mondkapjes voor in het ov? (en andere openbare ruimtes) Dit zijn je opties!

Naast het beschermen van je ogen met een goede veiligheidsbril, is het om besmetting met een virus te voorkomen ook verstandig om je luchtwegen te beschermen. Daar kun je een mondmasker voor gebruiken. Maar dan moet je natuurlijk wel weten welk type masker je nodig hebt.

De bovenstaande 3M Aura 9332+ FFP3 maskers zijn in dat geval de beste optie. In de Europese EN 149 norm zijn drie verschillende beschermingsniveaus voor mondmaskers vastgelegd, namelijk: FFP1, FFP2 en FFP3. FFP3 is het hoogste beschermingsniveau van de drie. Een FFP3 masker filtert namelijk minstens 99 % van de deeltjes uit de lucht. (bron)

De 3M Aura 9332+ maskers hierboven zijn dus van het hoogste beschermingsniveau (FFP3). Als je jezelf wil beschermen tegen een virus is dat dus de beste keuze.

Het is aan te raden om dit soort maskers altijd wat groter in te kopen. In principe zijn het namelijk wegwerpmaskers, en is het de bedoeling dat je ze na een volle dag dragen weg gooit. Daarom zijn de bovenstaande maskers in een handige verpakking van tien stuks verkrijgbaar.

Ik behandel deze en andere mondmaskers uitgebreider in mijn mondkapjes tegen virus-artikel.

Andere persoonlijke beschermingsmiddelen tegen een virus

Naast ademhalingsbescherming en een goede veiligheidsbril om je ogen tegen een virus te beschermen, is ook handhygiëne van groot belang.

Daarom is een goed desinfectiemiddel aan te raden. Heb je nog geen goed desinfectiemiddel in huis, dan is Sterillium Med desinfectie lotion een aanrader.

Dat is een sterk desinfectiemiddel op basis van alcohol. Het is onder andere geschikt om in operatiekamers gebruikt te worden. Het is eenvoudig om te gebruiken, en het is een snel werkend middel. Binnen dertig seconden is het werkzaam tegen virussen, bacteriën, mycobacteriën, schimmels en gisten.

Om je handen te beschermen kun je verder denken aan goede wegwerphandschoenen. Heb je nog geen goede wegwerphandschoenen in huis? Dan zijn Hygostar nitril handschoenen aan te raden.

Dat zijn goede handschoenen van medische kwaliteit, die aan alle belangrijke Europese normeringen voldoen. Ik behandel deze wegwerphandschoenen uitgebreid in mijn medische handschoenen-artikel.

Hopelijk hoef je de veiligheidsbril en de andere items nooit daadwerkelijk te gebruiken ter bescherming tegen een virus. Maar je kunt maar beter altijd voorbereid zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *