Verbanddoos auto kopen? Een goede auto verbanddoos volgens de DIN-13164 norm!

By | 11 januari 2020

Zoek je een goede verbanddoos voor in de auto? Hieronder leg ik eerst uit in welke landen het verplicht is om een verbanddoos in de auto te hebben. Daarna leg ik uit wat de DIN-13164 norm inhoudt, en behandel ik een goede verbanddoos voor in de auto die aan deze norm voldoet.

Tot slot bespreek ik ook andere handige veiligheidsmiddelen die niet in je auto mogen ontbreken.

Waar is een verbanddoos voor in de auto verplicht?

Het is in Nederland niet verplicht om een verbanddoos in de auto te hebben. Maar om (kleine) verwondingen onderweg te kunnen behandelen, is het natuurlijk wel een verstandige keuze om een auto verbanddoos aan te schaffen. Ook kan een verbanddoos goed van pas komen om iemand anders bij een ongeval te hulp te kunnen schieten.

In een aantal Europese landen is het wel verplicht om een verbanddoos in de auto te hebben. Dat is het geval in: België, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Oostenrijk, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en Turkije.

Nu is het zo dat voor België, Duitsland en Slovenië in principe geldt dat een auto met een Nederlands kenteken niet verplicht is om een autoverbanddoos aan boord te hebben. Maar als je in die landen een auto huurt, is het weer wel verplicht.

Om een discussie met de lokale politie en een eventuele onterechte boete te voorkomen, is het ook in die landen aan te raden om gewoon te zorgen dat je altijd een verbanddoos in de auto hebt. Ook als je met een Nederlands kenteken rijdt.

Een goede verbanddoos voor in de auto is zeer betaalbaar, en je weet maar nooit wanneer je hem nodig hebt. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en het is dan erg vervelend als je geen verbanddoos voorhanden hebt. Verder neemt een verbanddoos in de auto weinig ruimte in. Dus waarom zou je er niet altijd een bij je willen hebben?

Kies voor een auto verbanddoos die voldoet aan de DIN-13164 norm!

Wil je een goede en volledige auto verbanddoos kopen, dan is het handig om voor een verbanddoos te kiezen die voldoet aan de Duitse DIN-13164 norm. In Duitsland is het verplicht om een verbanddoos in de auto te hebben, en met deze norm wordt aangegeven dat een verbanddoos de vereiste inhoud heeft (bron).

Ook als je niet naar Duitsland gaat kan het handig zijn om toch een verbanddoos te kopen die aan deze normering voldoet. Hierdoor weet je dat je een volledige en goede basis in huis haalt.

Verbanddoos auto kopen – Sanaplast Verbanddoos auto Internationaal

Sanaplast verbanddoos auto kopen DIN-13164 auto verbanddoos
Sanaplast Verbanddoos auto Internationaal
Voldoet aan DIN-13164 norm
Afmetingen: 26 × 17 × 8 cm
Uitgerust met twee sluitclips
Bekijk prijs bij bol.com

Ook al is het in Nederland niet verplicht, een goede verbanddoos mag in je auto eigenlijk niet ontbreken. Met een goede verbanddoos kun je (kleine) verwondingen goed en hygiënisch behandelen, om erger te voorkomen.

De bovenstaande verbanddoos is speciaal voor in de auto ontwikkeld. Hij voldoet aan alle verplichtingen van de Duitse DIN-13164 norm. Daardoor weet je zeker dat je een goede en volledige basis in huis haalt. Ook voor als je niet naar Duitsland gaat.

Alles is in deze auto verbanddoos aanwezig, van snelverband tot hechtpleisters en een reddingsdeken. Klik op de spoiler hieronder om de gehele inhoud van deze verbanddoos voor in de auto te bekijken.

Klik hier voor een lijst van de volledige inhoud van deze auto verbanddoos
4 × wondpleisters (10 × 6 cm)
2 × vingertoppleisters
2 × lange vingerpleisters
6 × pleisterstrips
1 × wonddoek (60 × 80 cm)
1 × wonddoek (40 × 60 cm)
1 × hechtpleister (500 × 2,5 cm)
2 × kompressen (10 × 10 cm)
3 × elastische windsels (400 × 8 cm)
2 × elastische windsels (400 × 6 cm)
2 × gerolde snelverbanden (8 × 10 cm)
1 × gerold snelverband (10 × 12 cm)
1 × gerold snelverband (6 × 8 cm)
Een verbandschaar
Twee paar vinyl handschoenen
2 × huidreinigingsdoekjes
Een reddingsdeken
Twee driekante doeken
Een Eerste Hulp handleiding

Hij is voor zo’n volledige verbanddoos vrij compact van formaat, namelijk: 26 × 17 × 8 cm. Hierdoor kun je deze verbanddoos makkelijk kwijt in je auto. Hij is gemaakt van stevig ABS kunststof, en voorzien van twee handige sluitclips.

Verder is deze auto verbanddoos zeer betaalbaar. Op het moment van schrijven is deze Sanaplast verbanddoos hier bij bol.com voor € 20,50 verkrijgbaar.

Je haalt voor weinig geld een goede en volledige auto verbanddoos in huis. Het kan natuurlijk voorkomen dat er in het buitenland gecontroleerd wordt of je een verbanddoos in je auto hebt. Door deze auto verbanddoos te kopen voorkom je eventuele boetes of een discussie met de lokale politie. Verder ben je hiermee natuurlijk altijd voorbereid om verwondingen te kunnen behandelen.

Mensen die deze verbanddoos voor in de auto kochten zijn er zeer tevreden over. Hier bij bol.com wordt deze auto verbanddoos in de reviews erg positief beoordeeld.

Denk ook aan andere veiligheidsmiddelen voor in de auto

Naast een verbanddoos zijn er natuurlijk nog meer veiligheidsmiddelen die je eigenlijk altijd in je auto zou moeten hebben liggen.

Een goede veiligheidshamer mag in geen enkele auto ontbreken. Het is een goedkoop item dat levens kan redden! Heb je nog geen noodhamer? Dan is de Lifehammer Evolution een aanrader. Dit is een automatische noodhamer met een ingebouwde gordelsnijder. In september 2014 kwam deze noodhamer als beste uit de test bij Tros Radar.

In tegenstelling tot in sommige andere Europese landen, is in Nederland ook een brandblusser niet verplicht in de auto. Maar het is wel heel verstandig om te zorgen dat je er een in je auto hebt liggen.

Daarmee kun je bij een beginnende autobrand op tijd ingrijpen, zodat je dure schade kunt voorkomen. Ook kun je met een brandblusser andere mensen te hulp schieten bij een ongeval. In mijn brandblusser auto-artikel behandel ik een goede geschikte optie.

Ook kun je ervoor kiezen om dit allemaal aan te vullen met een noodpakket voor in de auto.

Ik hoop dat je al deze items nooit hoeft te gebruiken. Maar je kunt maar beter altijd voorbereid zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *