Verbanddoos Hema – een goede keuze?

By | 12 januari 2020

Wil je misschien een verbanddoos van de Hema kopen? Hieronder beoordeel ik of de Hema verbanddoos een goede keuze is. Daarna behandel ik een alternatief voor de verbanddoos van de Hema, dat afhankelijk van jouw voorkeuren een betere optie kan zijn.

Tot slot ga ik in op een aantal andere veiligheidsmiddelen die je altijd voorhanden zou moeten hebben.

Verbanddoos Hema – is de Hema verbanddoos een goede optie?

Hema verbanddoos Hema EHBO set
Hema EHBO set
Voldoet aan DIN-13164 norm
Afmetingen: 23 × 8 × 14 cm
Vormgegeven als rode etui met ritssluiting
Bekijk prijs bij Hema.nl

Op Hema.nl wordt op dit moment de bovenstaande verbanddoos verkocht. In de productomschrijving staat aangegeven dat het een EHBO set is voor in de auto, thuis, in de boot of in de caravan.

Ook staat er op de voorkant van de Hema verbanddoos aangegeven dat hij voldoet aan de DIN-13164 norm. Dat is een Duitse norm, waarin de verplichte eisen aan EHBO kits voor in de auto zijn vastgesteld (bron). In Duitsland en een aantal andere Europese landen is het namelijk verplicht om een EHBO set in de auto te hebben.

In Nederland is het niet verplicht. Maar het is wel verplicht in Duitsland, België, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Slovenië, Kroatië, Slowakije, Griekenland en Turkije. Dat is natuurlijk belangrijk om te weten voor als je met de auto op reis gaat.

In een paar van die landen geldt voor auto’s met een Nederlands kenteken wel een uitzondering op deze verplichting. Maar eigenlijk is het natuurlijk altijd beter om gewoon een EHBO set in je auto te hebben liggen. Zo kun je (kleine) verwondingen altijd hygiënisch behandelen of bijvoorbeeld iemand te hulp schieten bij een ongeval.

Door voor een verbanddoos te kiezen die aan de verplichtingen van de Duitse DIN-13164 norm voldoet, weet je dat je een volledige en goede basis-verbanddoos in huis haalt. In deze Hema verbanddoos zijn dan ook alle basisbenodigdheden aanwezig, van snelverband tot hechtpleisters en een reddingsdeken.

Klik op de spoiler hieronder om de gehele inhoud van deze Hema verbanddoos te bekijken.

Bekijk de gehele inhoud van deze Hema verbanddoos
vijf elastische hydrofiele windsels
vier gaaskompressen
twee verbanddoeken
rol hechtpleisters
acht pleisters
vier wondsnelverbanden
twee driehoekige doeken
vier vinyl wegwerphandschoenen
twee reinigingsdoekjes
reddingsdeken
schaar
gebruiksaanwijzing

Verder is de Hema verbanddoos met zijn grootte van 23 × 8 × 14 cm goed compact, zodat je hem altijd wel ergens kwijt kan. Omdat deze verbanddoos van de Hema is uitgevoerd als een goede opvallende rode etui is hij in geval van nood ook altijd makkelijk te vinden.

Daarnaast is deze Hema verbanddoos zeer betaalbaar. Op het moment van schrijven kun je hem hier op Hema.nl voor slechts € 10 kopen. Ook zie je daar in de reviews dat mensen die hem kochten zeer tevreden zijn over deze Hema verbanddoos.

Conclusie: de verbanddoos van de Hema is een goede basis-ehbo set voor weinig geld.

Mocht je deze EHBO kit in de auto willen bewaren, dan is een mogelijk nadeel dat het een ‘zachte’ etui is in plaats van een harde doos. Dit kan een beetje onhandig zijn in een volle kofferbak, omdat de inhoud van de etui dan beschadigd zou kunnen raken.

Wil je daarom toch liever een harde verbanddoos, dan is de onderstaande optie een goed en betaalbaar alternatief.

Toch liever een ‘harde’ EHBO doos in plaats van verbanddoos Hema?

alternatief verbanddoos Hema
Sanaplast verbanddoos
Voldoet aan DIN-13164 norm
Afmetingen: 26 × 17 × 8 cm
Gemaakt van ABS kunststof, uitgerust met twee sluitclips
Bekijk prijs bij bol.com

Ben je van plan om de EHBO set in je auto te leggen, dan kan het handig zijn om in plaats van de Hema verbanddoos voor een optie met een hardere buitenkant te kiezen. Vooral als de EHBO set bijvoorbeeld in een volle kofferbak komt te liggen kan dat een betere keuze zijn.

De bovenstaande optie is in dat geval een goed alternatief. Deze Sanaplast EHBO set is gemaakt van ABS kunststof. Hij heeft een harde buitenkant, en is uitgerust met handige sluitclips. Door de harde buitenkant voorkom je met deze set dat er onderdelen beschadigen.

Ook deze optie voldoet aan de vereisten van de DIN-13164 norm. Wat betreft de inhoud verschillen de twee verbanddozen dus niet veel. Deze optie lijkt alleen wat meer pleisters te hebben dan de Hema verbanddoos. Klik op de spoiler hieronder om de gehele inhoud van deze alternatieve verbanddoos te bekijken.

Bekijk de inhoud van deze verbanddoos
4×wondpleisters (10×6 cm)
2×lange vingerpleisters
2×vingertoppleisters
6×pleisterstrips
1×wonddoek (60×80 cm)
1×wonddoek (40×60 cm)
1×hechtpleister (500×2,5 cm)
2×gerolde snelverbanden (8×10 cm)
1×gerold snelverband (10×12 cm)
1×gerold snelverband (6×8 cm)
2×kompressen (10×10 cm)
2×elastische windsels (400×6 cm)
3×elastische windsels (400×8 cm)
2×huidreinigingsdoekjes
Een reddingsdeken
Twee driekante doeken
Een verbandschaar
Twee paar vinyl handschoenen
Een Eerste Hulp handleiding

Verder is dit alternatief iets duurder, maar nog steeds zeer betaalbaar. Op het moment van schrijven kun je hem hier bij bol.com voor € 20,50 kopen. De inhoud van de verbanddoos van de Hema en deze verbanddoos zijn nagenoeg gelijk. Maar heb je liever een verbanddoos met een stevige buitenkant, dan is dit de betere optie.

Wil je meer over deze verbanddoos weten? Lees dan verder in mijn verbanddoos auto-artikel.

Denk naast een verbanddoos ook aan andere veiligheidsmiddelen!

Naast een EHBO set zijn er tal van andere veiligheidsitems die je eigenlijk altijd voor de hand zou moeten hebben. Zowel in huis, als onderweg in de auto.

Denk bijvoorbeeld aan een goede brandblusser voor thuis. Maar denk daarnaast ook aan een goede brandblusser voor in de auto. Met een goede brandblusser kun je een beginnende brand blussen, en daarmee ergere schade voorkomen. Dat kan een hoop kosten en narigheid schelen!

Om een brand te kunnen blussen is het natuurlijk wel van belang dat je een brand ook op tijd ontdekt. Daarom is voor thuis een goede rookmelder heel erg belangrijk. Je kunt daar meer over lezen in mijn rookmelder-artikel.

Koolmonoxide is een echte sluipmoordenaar. Een koolmonoxide melder mag daarom ook in geen enkel huishouden ontbreken. Heb je nog geen koolmonoxide melder in huis, dan kun je twee goede opties vinden in mijn koolmonoxide melder-artikel.

Voor in de auto is een goede noodhamer onmisbaar. Deze zijn heel betaalbaar, en kunnen een levensreddende rol vervullen bij een ongeval! Voor als je nog geen noodhamer in de auto hebt is de Lifehammer Evolution aan te raden. Dat is een automatische noodhamer met een ingebouwd gordelmes. In 2014 kwam deze als beste uit de test bij Tros Radar.

Daarnaast kun je er nog voor kiezen om dit allemaal aan te vullen met een noodpakket voor in de auto.

Ik hoop dat je al deze veiligheidsmiddelen nooit daadwerkelijk hoeft te gebruiken. Maar je kunt maar beter altijd voorbereid zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *