Noodhamer auto kopen? Dit is de beste veiligheidshamer!

By | 18 januari 2020

Wil je een goede noodhamer voor in de auto kopen? Hieronder leg ik eerst uit of het verplicht is om een noodhamer in de auto te hebben. Daarna behandel ik de beste noodhamer voor in de auto. En tot slot beschrijf ik ook een aantal andere veiligheidsitems die je naast een noodhamer eigenlijk altijd in de auto zou moeten hebben.

Is een noodhamer voor in de auto verplicht?

Een noodhamer voor in de auto is ervoor ontworpen om bij een ongeval snel uit de auto te kunnen ontsnappen. Hierbij kan het gaan om een situatie waarbij de auto in het water is belandt of bijvoorbeeld om een brand na een ongeluk (bron).

In Nederland is het niet verplicht om een noodhamer in de auto te hebben. Eigenlijk is dit best raar. Een goede noodhamer is namelijk zeer betaalbaar en kan een levensreddende rol vervullen. Daarom is het heel onverstandig om geen noodhamer in je auto te hebben!

In moderne auto’s blokkeren de elektrische vergrendelingssystemen van de ramen en deuren als je met de auto in het water terecht komt. Zonder noodhamer maak je weinig kans om een raam in zo’n situatie op tijd open te krijgen.

Als je daarom hebt besloten dat je een noodhamer aan wil schaffen, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je een goede veiligheidshamer kiest. Hieronder behandel ik daarom de beste optie.

Beste noodhamer voor in de auto – Lifehammer Evolution kopen

Noodhamer auto lifehammer evolution kopen
Lifehammer Evolution
Kwam in 2014 als beste uit de test bij Tros Radar
Automatische noodhamer met harde keramische pin
Ingebouwd gordelmes
Inclusief Quick Click bevestigingssysteem
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Conrad.nl

Als je een goede veiligheidshamer zoekt, dan is deze Lifehammer Evolution noodhamer de beste optie. Deze noodhamer voor in de auto kwam in 2014 als beste uit de test bij Tros Radar.

De Lifehammer Evolution is een automatische noodhamer. Als je de vlakke bovenkant van de hamer tegen een raam duwt komt er een hele harde keramische pin uit die het raam verbrijzelt. Daarna gaat de pin automatisch direct weer terug in de hamer, zodat je hem meerdere keren achter elkaar kunt gebruiken.

Bekijk het onderstaande filmpje om te zien hoe het gebruik van deze Lifehammer Evolution in zijn werk gaat.

Een groot voordeel van een automatische noodhamer is dat hij onder water beter werkt dan een normale noodhamer. Met klassieke (niet-automatische) noodhamers kun je onder water niet hard genoeg slaan. Daardoor lukt het niet om een raam onder water kapot te krijgen, met alle gevolgen van dien.

Ook is een automatische noodhamer makkelijker te bedienen als je gewond bent. Je moet hem tegen het raam duwen, maar je hoeft niet dezelfde slagbeweging te kunnen maken als met een ‘klassieke’ noodhamer.

Om in een noodsituatie uit de auto te kunnen ontsnappen moet je voordat je weg kunt komen jezelf ook kunnen bevrijden uit je autogordel. Daarom heeft de Lifehammer Evolution een ingebouwd gordelmes waarmee je de gordel door kunt snijden.

Verder is hij voorzien van een anti-slip handgreep, zodat je voldoende grip hebt op de noodhamer.

In een noodsituatie is het van groot belang dat je de noodhamer snel bij de hand hebt. Daarom is het belangrijk dat de noodhamer in een gemonteerde houder zit. Hierdoor wordt voorkomen dat de noodhamer bij een ongeluk door de auto vliegt waardoor je hem kwijt raakt.

Om te zorgen dat je de Lifehammer Evolution altijd binnen handbereik hebt wordt deze noodhamer geleverd met een Quick Click bevestigingssysteem. Hiermee kun je de noodhamer eenvoudig binnen handbereik bevestigen aan de binnenkant van een autodeur.

auto noodhamer lifehammer evolution

Op het moment van schrijven kun je deze noodhamer voor in de auto hier bij bol.com voor € 16,39 en hier bij Conrad.nl voor € 16,99 kopen. Dit is natuurlijk zeer betaalbaar voor een levensreddend veiligheidsproduct. Er is dan ook geen enkele goede reden te bedenken om geen noodhamer in je auto te hebben!

Monteer een noodhamer in de auto voor iedere passagier!

Zoals we hierboven hebben gezien is een goede noodhamer voor in de auto helemaal niet duur. Om voor iedereen in de auto de overlevingskans bij een ongeval zo groot mogelijk te maken, kun je het best naast iedere zitplaats een noodhamer monteren. Dus niet alleen bij de bestuurder en de bijrijder, maar ook bij iedere zitplaats achterin.

In een noodsituatie kun je natuurlijk niet rustig de tijd nemen om een noodhamer aan anderen door te geven. Als je bij iedere zitplaats een noodhamer bevestigt hoeft niemand op elkaar te wachten, en kan iedereen bij een ongeval meteen naar een noodhamer grijpen.

Secondes tellen bij een ongeluk! Het is daarom af te raden om op het aantal noodhamers te bezuinigen.

Denk naast een auto noodhamer ook aan andere veiligheidsitems!

Een noodhamer voor in de auto is niet het enige veiligheidsmiddel dat je eigenlijk altijd bij je zou moeten hebben in de auto.

Een brandblusser is net als een noodhamer ook niet verplicht om in de auto te hebben in Nederland. Maar het is wel heel verstandig om er altijd een bij je te hebben.

Met een goede brandblusser kun je bij een beginnende autobrand op tijd ingrijpen, zodat je ergere schade kunt voorkomen. Als je de brand op tijd kunt blussen voorkom je daar ook onnodig hoge reparatiekosten mee. Verder kun je met een brandblusser bijvoorbeeld andere mensen te hulp schieten bij een ongeval.

Om een goede bluspoging te kunnen doen is het wel heel belangrijk dat je het juiste type brandblusser kiest voor in de auto. Als je daar meer over wil weten, dan kun je verder lezen in mijn brandblusser auto-artikel. Daarin behandel ik ook een goede geschikte blusser.

In tegenstelling tot in een aantal andere Europese landen, is het in Nederland ook niet verplicht om een verbanddoos bij je te hebben in de auto. In onder andere Duitsland en België is dat wel het geval.

Om (kleine) verwondingen goed en hygiënisch te kunnen behandelen is het wel aan te raden om altijd een goede verbanddoos bij je te hebben. In mijn verbanddoos auto-artikel kun je een goede EHBO doos voor in de auto vinden.

Verder zou je er ook nog voor kunnen kiezen om dit allemaal aan te vullen met een noodpakket voor in de auto.

Hopelijk hoef je de noodhamer en de andere veiligheidsproducten nooit daadwerkelijk te gebruiken. Maar je kunt maar beter altijd voorbereid zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *