Survival bijl kopen? De 4 beste survival bijl opties!

By | 29 augustus 2019

Wil je een survival bijl kopen? In dit artikel bespreek ik de naar mijn mening 4 beste survival bijl opties.
Wat voor jou persoonlijk de beste survival bijl is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent.
De onderstaande vier zijn naar mijn mening afhankelijk van je voorkeuren de beste opties:

Ik bespreek alle vier deze survival bijlen verderop apart, ook geef ik daarbij aan waar je ze kunt kopen.

Survival bijl kopen – wat voor soort bijl is de beste survival bijl?

Wat voor jou persoonlijk de beste survival bijl is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent, maar er zijn zeker wel wat algemene kenmerken waar iedere goede survival bijl aan moet voldoen.

Niet te groot en niet te zwaar
Je wil je survival bijl natuurlijk makkelijk samen met je andere spullen in het wild bij je kunnen dragen. Het is dus belangrijk dat de bijl niet te groot en niet al te zwaar is, en makkelijk in een rugzak past.

Degelijke kwaliteit, stevig en geschikt voor het zwaardere werk
Naast het feit dat de bijl makkelijk mee moet zijn te nemen moet hij ook van voldoende kwaliteit zijn om alle survival-klussen te kunnen klaren. Het moet materiaal zijn waar je op kunt vertrouwen.

Kleine hakbijl of handbijl?
Als je op zoek bent naar een goede survival bijl dan is een kleine hakbijl of een handbijl vaak de beste keuze. Met een handbijl wordt een bijl bedoeld die gemaakt is om met één hand te gebruiken. Een kleine hakbijl is een ‘normale’ bijl van wat kleiner formaat dan de meeste reguliere bijlen, die zowel met één als met twee handen te gebruiken is.

Of een kleine hakbijl of een handbijl voor jou de beste keuze is ligt eraan waar je hem voor wil gebruiken. Voor dingen als het bouwen van een shelter of het hakken van hout voor een kampvuur is een handbijl vaak prima geschikt. Voor het zwaardere werk, zoals het kappen van een boom, biedt een handbijl geen uitkomst en zal je voor een kleine survival hakbijl moeten gaan.

Survival bijl kopen – de 4 beste survival bijl opties

Hieronder bespreek ik de naar mijn mening vier beste survival bijl opties, en ook geef ik daarbij aan waar je ze kunt kopen.

De eerste twee bijlen die ik hieronder bespreek, de Gransfors Bruk Small Forest Axe en de Hultafors trekkingbijl H 006 SV, zijn beide kleine hakbijlen die zowel met één hand als met twee handen te gebruiken zijn.

De twee bijlen die ik daarna bespreek, de Fiskars X5 XXS en de Highlander Survival Axe, zijn handbijlen gemaakt voor eenhandig gebruik.

Beste survival bijl in het algemeen – Gransfors Bruk Small Forest Axe

Beste survival bijl kopen Gransfors Bruk Small Forest Axe kleine survival hakbijl
Gransfors Bruk Small Forest Axe
Bekijk prijs bij Bushcraftshop.nl

Zoek je simpelweg de beste survival bijl, dan kun je naar mijn mening het best deze Gransfors Bruk Small Forest Axe survival bijl kopen.

Dit is een echte kwaliteitsbijl van het Zweedse merk Gransfors Bruk. De bijlen van Gränsfors Bruk worden door ervaren smeden gemaakt in de smederij in de plaats Gränsfors in Zweden. Iedere bijl wordt om de kwaliteit van de bijl te garanderen voorzien van de initialen van de smid die de bijl heeft gemaakt (bron, bron).

Deze bijl heeft een lengte van 49 cm, en een totaalgewicht van 940 gram. De bijlkop weegt 690 gram en heeft een snijvlak met een lengte van 8.1 cm.
De steel van de bijl is gemaakt van hickory hout, deze houtsoort kom je tegen op de échte kwaliteitsbijlen. Hickory staat erom bekend dat het zeer stevig is en goed bestand tegen schokken (bron). Verder is dit een duurzame houtsoort, in die zin dat het erg lang mee gaat en het dus een stuk langer duurt voordat de steel van de bijl aan vervanging toe is.

Met zijn lengte van 49 cm is deze survival bijl goed te gebruiken met twee handen, maar daarnaast ook goed te hanteren met één hand. Ook is hij nog klein genoeg om in of aan je tas mee te nemen. Dit is de perfecte stevige survival bijl voor het kappen van kleine bomen en het afkappen van takken.
Hij wordt geleverd inclusief lederen schede.

Dit is een bijl van topkwaliteit waar je lang plezier van zal hebben, hij valt daarom wel wat duurder uit, maar de kwaliteit daar betaal je gewoon voor. Op het moment van schrijven kun je deze Gransfors Bruk Small Forest Axe survival bijl kopen voor € 124,99 hier bij Bushcraftshop.nl.
Klik op de knop in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijs te bekijken.

Dat mensen die deze survival bijl kochten tevreden zijn over deze bijl kun je zien aan de positieve reviews die hij krijgt. Op deze pagina bij Bushcraftshop.nl kun je als je op ‘Reviews’ klikt een aantal reviews van deze bijl bekijken.

Survival bijl met beste prijs-kwaliteitsverhouding – Hultafors trekkingbijl H 006 SV

Als je op zoek bent naar de survival bijl met de beste prijs-kwaliteitsverhouding dan kun je niet om deze Hultafors trekkingbijl H 006 SV heen.
Je kunt op het moment van schrijven deze survival bijl kopen voor € 36 hier bij bol.com en voor € 34,99 hier bij Bushcraftshop.nl. Voor die prijs is dit naar mijn mening op dit moment de beste survival bijl die je kunt kopen.

Hij is iets kleiner dan de hiervoor besproken bijl, maar ook dit is een goede veelzijdige survival bijl. De lengte van de steel bedraagt 37.5 cm, maar hiermee kun je ook deze kleine survival hakbijl met zowel één als twee handen gebruiken.

De steel van deze bijl is net als bij de hiervoor besproken optie gemaakt van hickory hout. Zoals ik bij de vorige bijl al aangaf kom je deze stevige, duurzame en schokbestendige houtsoort vooral tegen op de échte kwaliteitsbijlen.
De kop van deze bijl weegt 600 gram en is gemaakt met volgens traditionele methodes met de hand gesmeed Zweeds bijlstaal, daarnaast is de kop gezandstraald en daarna gelakt wat bescherming biedt tegen roest.
De bijl wordt geleverd met een schede voor het snijvlak.

Het is een uitzonderlijk goede bijl voor de prijs waarvoor hij op dit moment verkocht wordt, en in deze prijscategorie vind je er niet zo snel een van vergelijkbare kwaliteit.
Zoals iemand het op deze pagina bij Bushcraftshop.nl onder ‘Reviews’ zegt: ‘Top bijl. Voor top prijs’.

Naar mijn mening is dit op dit moment met afstand de survival bijl met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.
Klik op de knoppen in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijzen bij bol.com en Bushcraftshop.nl te bekijken.

Beste kleine survival bijl – Fiskars X5 XXS

Als je op zoek bent naar de beste survival bijl van klein formaat, in de vorm van een handbijl die je met één hand gebruikt, dan kun je naar mijn mening het best deze Fiskars X5 XXS survival bijl kopen.

Deze kleine handbijl heeft een totale lengte van slechts 23 cm. Je neemt hem daarom zeer eenvoudig met je mee.
Het is niet aan te raden om een handbijl als dit te gebruiken om een boom om te hakken, maar voor taken zoals het hakken van kleine stukken hout om een kampvuur mee te maken of het bouwen van een shelter is deze kleine survival bijl uitermate geschikt.

Het is een handige compacte bijl die je makkelijk meeneemt, en hij is niet al te duur. Op het moment van schrijven kun je deze survival bijl kopen voor € 34,95 hier bij bol.com en voor € 32,49 hier bij Conrad.nl.
Klik op de oranje knoppen in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijzen te bekijken.

Zoals je hier bij bol.com in de reviews kunt zien zijn mensen die deze kleine survival bijl kochten zeer positief over deze bijl.

Beste lichtgewicht survival bijl – Highlander Survival Axe

Ben je op zoek naar de beste survival bijl van zo licht mogelijk gewicht, dan is deze Highlander Survival Axe een goede optie.
Deze lichtgewicht survival bijl weegt slechts 400 gram, en is een goede keuze voor als je jouw survivaluitrusting het liefst zo licht mogelijk houdt.

Dit is net als de hiervoor besproken optie een handbijl die je met één hand gebruikt. Dit is een goede bijl om bijvoorbeeld kleine stukken brandhout voor je kampvuur mee te hakken.
De bijl is gemaakt van hard carbon staal en is voorzien van een ergonomisch handvat dat zorgt voor goede grip tijdens het hakken.
Hij wordt geleverd met een nylon schede.

Het is verder ook een zeer betaalbare bijl. Op het moment van schrijven kun je deze lichtgewicht survival bijl kopen voor € 34,99 hier bij bol.com, voor € 29,99 hier bij Bushcraftshop.nl en voor € 39,95 hier bij Backpackspullen.nl.
Klik op de oranje knoppen in de bovenstaande tabel om de meest actuele prijzen te bekijken.

Survival bijl kopen conclusie – wat is voor mij de beste survival bijl?

Voor als je een survival bijl wil kopen heb ik in dit artikel de naar mijn mening vier beste survival bijl opties besproken.
Welke van deze bijlen voor jou persoonlijk de beste keuze is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent en welk gebruik je met de bijl voor ogen hebt.

Wil je een (kleine) boom kunnen kappen of andere zware hak-klussen kunnen klaren dan kun je het best voor een kleine survival hakbijl kiezen, zoals de Gransfors Bruk Small Forest Axe en de Hultafors trekkingbijl H 006 SV. Deze bijlen zijn zowel eenhandig als met twee handen te gebruiken (voor het zwaardere werk).

Van deze twee opties is de Gransfors Bruk Small Forest Axe naar mijn mening in het algemeen de beste survival bijl die je kunt kopen. Hij is daarom wel iets duurder. Speelt de prijs geen rol, dan vind ik dat je voor deze bijl moet kiezen, want dit is gewoon kwaliteitsmateriaal waar je nog jaren plezier van zal hebben.

Als je liever een voordeliger geprijsde bijl hebt, maar wel kwaliteitsmateriaal wil, dan is de Hultafors trekkingbijl H 006 SV voor jou een goede optie. Dit is naar mijn mening de survival bijl met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Deze bijl is vrij betaalbaar, en op dit moment vind je geen bijl van vergelijkbare kwaliteit in dezelfde prijscategorie.

Zoek je juist een bijl voor wat kleinere klusjes, zoals als het hakken van hout voor een kampvuur of het bouwen van een shelter? Dan kun je er ook voor kiezen om voor een handbijl te gaan.

Een handbijl is een bijl die gemaakt is om met één hand te gebruiken, en is daardoor ook meteen compacter en lichter van gewicht.
De beste kleine handbijl is naar mijn mening de Fiskars X5 XXS.
Vind je een zo licht mogelijk gewicht het belangrijkst, omdat je jouw survival uitrusting bijvoorbeeld het liefst zo licht mogelijk houdt, dan is de Highlander Survival Axe van slechts 400 gram een goede optie.

Wat voor jou de beste survival bijl is hangt er dus maar net van af waar jouw voorkeur naar uit gaat en waar je de bijl voor wil kunnen gebruiken.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van de voor jou beste survival bijl.

Veel survival plezier gewenst!

Naast een goede survival bijl zijn er natuurlijk ook bijlen voor allerlei andere doeleinden te bedenken. Zoek je bijvoorbeeld nog een goede kloofbijl om brandhout mee te kunnen kloven? Dan kun je daar drie verschillende goede opties voor vinden in mijn beste kloofbijl-artikel.

Zoek je een bijl die je ook kunt gebruiken om een splijtwig mee het hout in te slaan? Dan heb je een aparte kloofhamer nodig. De kop van iedere andere bijl zal namelijk beschadigen als je daarmee op een wig slaat. Je kunt de twee beste kloofhamers vinden in mijn kloofhamer-artikel.

Mocht je daarnaast ook nog op zoek zijn naar een goede handbijl om wat kleinere hak klusjes mee te verrichten. Dan kun je de drie beste handbijlen in mijn handbijl kopen-artikel vinden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *