Kloofhamer kopen? De twee beste kloof- of kliefhamers!

By | 27 september 2020

Wil je een goede kloofhamer kopen, maar weet je nog niet welke? Een kloofhamer wordt ook wel een kliefhamer of splijthamer genoemd. Je gebruikt hem namelijk voor het kloven, klieven of splijten van grote stukken hout. Hieronder leg ik eerst uit voor welke werkzaamheden je een kloofhamer kunt gebruiken.

Daarna behandel ik de twee beste koofhamers. Welke kloofhamer voor jou persoonlijk de beste keuze is, hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent:

  • De Fiskars X37 kloofhamer is de beste koop. Dit is de kloofhamer met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Je vindt niet snel een kloofhamer van dezelfde kwaliteit in dezelfde prijsklasse.
  • De Fiskars Safe-T X39 kloofhamer is de beste kloofhamer in het algemeen. Dit is een goede stevige kloofhamer die gemaakt is voor het zware werk. Door zijn robuuste en duurzame constructie heb je hier nog heel lang plezier van.

Kloofhamer of kloofbijl? Wanneer gebruik je een kloof- of kliefhamer?

Omdat de benamingen erg op elkaar lijken ontstaat er nogal eens wat verwarring over wat nu precies het verschil tussen een kloofhamer of kloofbijl is. Een kloofhamer of kliefhamer gebruik je net als een kloofbijl voor het kloven van hout.

Maar een kloofhamer heeft daarnaast een extra functie. Je kunt de achterkant van de bijlkop van een kloofhamer namelijk gebruiken als een hamer om een metalen wig mee in het hout te slaan, en het hout daarmee te splijten. Daarom wordt een kloofhamer ook weleens een ‘splijthamer’ genoemd.

Waarom zou je dan een wig willen gebruiken bij het kloven? Het gebruik van een wig maakt het kloven van de dikkere boomstammen een veel eenvoudiger klusje. In het onderstaande filmpje zie je bijvoorbeeld hoe snel je een flinke boomstam met een stevige wig en een goede kloofhamer in tweeën kunt splijten.

De achterkant van de kop van een normale kloofbijl is niet geschikt om op een metalen wig te slaan. Daarmee kun je een reguliere bijlkop ernstig beschadigen.

Een kloofhamer heeft daarom aan de achterkant van de bijlkop een speciale hamerkop zitten die er juist voor gemaakt is om op een metalen wig te slaan. Wil je dus een metalen wig gebruiken om het hout mee te splijten? Dan heb je een kloofhamer nodig!

Omdat de kop aan de ene kant bestaat uit een bijl en aan de andere kant uit een hamer, hebben kloofhamers een vrij grote en zware bijlkop. Door de extra zware bijlkop ga je ook eenvoudiger door grotere stukken hout heen als je hem gewoon voor het kloven van boomstammen (zonder wig) gebruikt.

Een kloofhamer is dus niet alleen goed om wiggen mee het hout in te slaan, maar is daarnaast ook een goede keuze voor als je simpelweg op zoek bent naar een efficiënte klover voor het zwaardere werk. Een kloofhamer doet dus niet alleen dienst als hamer om splijtwiggen mee het hout in te slaan, maar is daarnaast ook een extra zware kloofbijl.

De gemiddelde kloofhamer heeft een gewicht van rond de 3 tot 4 kg. Daarnaast moet je met een kloofhamer een flinke zwaai kunnen maken om genoeg kracht te genereren, en daarom zijn ze vaak ook wat langer. Lengtes van rond de 90 cm zijn vrij gangbaar voor een kloofhamer. Vanwege het zware gewicht en het grotere formaat gebruik je een kloofhamer altijd met twee handen.

Kloofhamer kopen? Dit zijn de twee beste kloof- of kliefhamers!

Wil je een kliefhamer of kloofhamer kopen, maar weet je nog niet welke je moet kiezen? Hieronder behandel ik de twee beste kloofhamers. Welke van deze twee kloofhamers voor jou persoonlijk de beste keuze is, hangt er vanaf waar je precies naar op zoek bent.

Ben je op zoek naar de beste koop, ofwel de kloofhamer met de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Dan is de Fiskars X37 kloofhamer die ik hieronder als eerste behandel de beste keuze. Deze kloofhamer blinkt uit vanwege zijn stevige en duurzame constructie in combinatie met zijn vriendelijke prijs. Je vindt niet snel een kloofhamer van dezelfde kwaliteit in dezelfde prijsklasse.

Zoek je simpelweg de beste kloofhamer in het algemeen? Dan kun je het beste de Fiskars Safe-T X39 kloofhamer die ik daarna behandel kopen. Dit is een stevige kloofhamer met alles erop en eraan die gemaakt is voor het zware werk. Als je deze kloofhamer koopt dan heb je er vanwege zijn robuuste en duurzame constructie nog heel lang plezier van.

Beste koop – Fiskars X37 kloofhamer kopen

 

 

 

 

Beste koop Fiskars X37 kloofhamer kopen

Fiskars X37 kloofhamer
Robuuste bijlkop met blad van gehard koolstofstaal
Hamerkop is afgerond ter voorkoming van splinters
Rubberen bescherming onder bijlkop voor misslaan
Steel van duurzaam met glasvezel versterkt kunststof
Comfortabel anti-slip handvat
Gewicht bijlkop: 2500 gram
Totale gewicht: 3680 gram
Totale lengte: 90 cm
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Conrad.nl

Ben je op zoek naar de kloofhamer met de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Dan is deze kloofhamer van het Finse merk Fiskars de beste koop!

Deze Fiskars X37 kloofhamer heeft een robuuste bijlkop van gehard koolstofstaal. Hij is uitgerust met een goede zware bijlkop van 2,5 kg.

Zoals het hoort bij een kloofhamer, is de ene kant van de kop uitgevoerd als een bijl en de andere kant als een hamerkop. De bijl-kant heeft een breed snijblad, zodat je er over een vrij grote lengte mee kunt werken. Dit brede blad kun je naast het kloven van hout onder andere ook goed gebruiken voor het afnemen van zijtakken.

Verder is de bijlkop voorzien van een gladde PTFE coating. Je ziet deze PTFE coating vaak terug op de bijlen van het merk Fiskars. Door de gladde coating komt de bijl nooit onbeweegbaar in het hout vast te zitten, en krijg je hem altijd weer los.

De achterkant van de bijlkop is vormgegeven als een hamer, zodat je die kant van de kop kunt gebruiken om een wig mee het hout in te slaan.

De hoeken van de hamerkop zijn afgerond ter voorkoming van splinters bij het slaan. Onder de kop van deze kloofhamer zit een rubberen gedeelte dat bescherming biedt voor als je misslaat met de bijlkop. Het rubberen gedeelte beschermt de steel, en vermindert de trillingen bij het misslaan.

De totale lengte van deze Fiskars X37 kloofhamer is 90 cm. Het totale gewicht van de kloofhamer is 3,68 kg, waarvan 2,5 kg bestaat uit de kop van de bijl. Door deze gewichtsverdeling in combinatie met de lengte van de kloofhamer is het een goede efficiënte klover. Hij is gemaakt om hard mee te kunnen slaan. Wanneer je een goede zwaai maakt met de lange steel gaat de zware kop moeiteloos door dikke stukken hout.

De steel is gemaakt van duurzaam met glasvezel versterkt kunststof. Dit vangt de klappen en trillingen tijdens het hakken goed op, waardoor de kloofhamer comfortabel te hanteren is. Daarnaast is hij ook voorzien van een comfortabele anti-slip handgreep waarmee wordt voorkomen dat je handen wegglijden wanneer je met deze kloofhamer aan het werk bent.

De constructie van de steel en de ergonomische handgreep zorgen ervoor dat deze kloofhamer comfortabel blijft in het gebruik. Ook wanneer je hem voor een langere tijd achter elkaar gebruikt.

Het is niet alleen een hele goede kloofhamer, hij is ook nog eens zeer vriendelijk geprijsd. Op het moment van schrijven kun je deze Fiskars X37 kloofhamer kopen voor € 78,49 hier bij Conrad.nl. Ook kun je hem hier bij bol.com vinden.

En vaak is deze kloofhamer hier bij Amazon.nl en hier bij Amazon.de nog voordeliger verkrijgbaar. Klik op de oranje knoppen hierboven om de meest actuele prijs en beschikbaarheid bij de verschillende webshops te bekijken.

Vanwege zijn stevige en duurzame constructie in combinatie met de vrij vriendelijke prijs, is dit op dit moment met afstand de beste koop onder de kloofhamers. Je vindt niet zo snel een kloofhamer van dezelfde kwaliteit in dezelfde prijsklasse. Hij is vrij betaalbaar, en je hebt er nog heel lang plezier van!

Zoek je ook nog een goede kloofwig om bij je kloofhamer te gebruiken? Dan kun je die onder andere hier bij bol.com, hier bij Amazon.nl, hier bij Amazon.de en hier bij Conrad.nl vinden.

Beste kloofhamer in het algemeen – Fiskars Safe-T X39 kloofhamer kopen

 

 

 

 

Beste kloofhamer in het algemeen Fiskars Safe-T X39 kloofhamer kopen

Fiskars Safe-T X39 kloofhamer
Robuuste bijlkop van koolstofstaal
Het mes van de bijlkop is eenzijdig gebogen
Veilige stabiele hamerkop gemaakt van polymeer
Rubberen bescherming onder bijlkop voor misslaan
Steel van duurzaam met glasvezel versterkt kunststof
Comfortabel anti-slip handvat
Gewicht bijlkop: 3000 gram
Totale gewicht: 3900 gram
Totale lengte: 90 cm
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Conrad.nl

Zoek je de beste kloofhamer in het algemeen? Dan kun je het beste deze Fiskars Safe-T X39 kloofhamer kopen. Deze robuuste kloofhamer van het Finse merk Fiskars is van alle gemakken voorzien, en is gemaakt voor het zwaardere werk.

Deze kloofhamer heeft een robuuste bijlkop gemaakt van koolstofstaal. De kop van de bijl heeft een gewicht van 3 kg.

Zoals het hoort bij een kloofhamer heeft de Fiskars Safe-T X39 zowel een bijl-kant als een hamer-kant op de bijlkop. De bijl-kant heeft een mooi breed blad waarmee je niet alleen goed kunt kloven en splijten, maar bijvoorbeeld ook zijtakken eenvoudig af kunt nemen.

Daarnaast is het ‘mes’ op de bijlkop eenzijdig gebogen. Daardoor kun je hem als een soort ‘haak’ gebruiken die je helpt om bijvoorbeeld boomstammen op te tillen of te verplaatsen tijdens je kloofwerkzaamheden.

Zoals Fiskars op veel van zijn bijlen doet, is ook de bijlkop van deze Fiskars Safe-T X39 kloofhamer voorzien van een gladde PTFE coating. Het voordeel daarvan is dat de kloofhamer daardoor niet onbeweegbaar in het hout vast komt te zitten, en je hem altijd weer vrij makkelijk los kunt krijgen.

Zoals gebruikelijk is bij een kloofhamer, is de andere kant van de bijlkop vormgegeven als een hamerkop. Deze Fiskars Safe-T X39 is voorzien van een stabiele hamerkop gemaakt van polymeer, met daaromheen een metalen ring die voor extra stevigheid zorgt.

Zo’n slagkop van polymeer is veiliger voor wanneer je op een metalen wig slaat. Als je met metaal op metaal slaat vliegen er nogal eens wat metaalsplinters in het rond. Met de hamerkop van polymeer wordt de kans op rondvliegende metaaldeeltjes veel kleiner.

Een ander voordeel van de hamerkop van polymeer is dat het de trillingen tijdens het slaan dempt. Hierdoor is de kloofhamer comfortabeler om te gebruiken. Vooral als je hem lang achter elkaar gebruikt.

Onder de bijlkop zit er een rubberen gedeelte op de steel ter bescherming bij het misslaan. Dit beschermt niet alleen de steel, maar het vermindert ook de trillingen als je misslaat.

De steel is gemaakt van zeer stevig met glasvezel versterkt kunststof. Dit materiaal is goed in het opvangen van klappen en trillingen, waardoor de kloofhamer comfortabel te hanteren is. Daarnaast is de steel ook voorzien van een comfortabele anti-slip handgreep. Daarmee wordt voorkomen dat je handen wegglijden wanneer je deze kloofhamer intensief aan het gebruiken bent.

Wanneer je deze kloofhamer niet gebruikt om op een wig te slaan is het ook gewoon een hele goede klover. De totale lengte van deze kloofhamer bedraagt 90 cm. Het totale gewicht van deze kloofhamer is 3,9 kg, waarvan de kop 3 kg beslaat.

Vanwege deze gewichtsverdeling tussen de kop en de steel heeft deze kloofhamer een vernietigend effect op stukken hout. Met de lange steel geef je de zware kop vrij gemakkelijk genoeg snelheid om grote stukken hout te kloven.

Beste kloofhamer kopen Fiskars Safe-T X39

Op het moment van schrijven kun je deze Fiskars Safe-T X39 kloofhamer hier bij bol.com voor € 101,75 kopen, en voor € 109 hier bij Conrad.nl.

Daarnaast is deze kloofhamer hier bij Amazon.nl en hier bij Amazon.de vaak nog voordeliger verkrijgbaar. Klik op de oranje knoppen hierboven om de meest actuele prijs en beschikbaarheid bij de verschillende webshops te bekijken.

Met deze Fiskars Safe-T X39 kloofhamer haal je een goede stevige kloofhamer in huis, die gemaakt is voor het zware werk. Dit is een robuuste kloofhamer waar je nog heel lang plezier van hebt!

Zoek je ook nog een goede kloofwig om bij je kloofhamer te gebruiken? Dan kun je die onder andere hier bij bol.com, hier bij Amazon.nl, hier bij Amazon.de en hier bij Conrad.nl vinden.

Naast een kloofhamer ook op zoek naar andere soorten bijlen of tools?

Naast een goede kloofhamer zijn er natuurlijk ook andere soorten bijlen te bedenken die voor andere werkzaamheden weer beter van pas kunnen komen.

Een goede kloofhamer gebruik je niet alleen om een wig mee in het hout te slaan, maar de bijl-kant van de kop kun je ook goed gebruiken om hout mee te kloven.

Je hebt in principe dus geen aparte kloofbijl meer nodig. Mocht je toch een aparte kloofbijl willen, bijvoorbeeld omdat je een kloofhamer misschien wat te zwaar vindt om bij het lichtere kloofwerk te gebruiken. Dan kun je de drie beste opties vinden in mijn beste kloofbijl-artikel.

Een kloofhamer is natuurlijk een grote bijl die zeer goed van pas komt voor het kloven van grote stukken hout, maar voor de kleinere hakklusjes kan een kleinere handbijl juist goed van pas komen.

Een handbijl is een kleine bijl die je met één hand kunt gebruiken. Dit type bijl is bijvoorbeeld ideaal voor het hakken van aanmaakhoutjes, of voor het hakken van kleinere stukjes hout die makkelijker in je houtkachel of open haard passen.

Mocht je interesse hebben in een goede handbijl, dan kun je in mijn handbijl kopen-artikel de drie beste handbijlen vinden.

Daarnaast zijn er voor bepaalde outdoor activiteiten ook handige bijlen te bedenken. Ben je toevallig ook op zoek naar een bijl om bij het survivallen te gebruiken? Dan kun je in mijn survival bijl-artikel de vier beste bijlen vinden die je daarvoor kunt gebruiken.

Ben je naast een goede kloofhamer toevallig ook op zoek naar andere tools? Zoals bijvoorbeeld een goed Zwitsers zakmes? Dan kun je verder lezen in mijn Zwitsers zakmes-artikel. Daarin behandel ik de vier beste Zwitserse zakmessen.

Mocht je specifiek op zoek zijn naar een mes om te gebruiken bij het bushcraften, dan kun je verder lezen in mijn beste bushcraft mes-artikel. Daarin behandel ik de drie beste messen die je daarvoor kunt gebruiken.

Het Zweedse merk Morakniv maakt verder hele goede messen die je goed bij outdoor activiteiten kunt gebruiken. Ben je daar misschien in geïnteresseerd? Dan kun je in mijn mora mes-artikel de vier beste Morakniv messen vinden.

Of ben je misschien op zoek naar een ‘every day carry‘ mes voor dagelijks gebruik? Dan kun je de messen die daar het beste voor geschikt zijn vinden in mijn EDC mes-artikel.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van de kloofhamer die het beste bij je past.

Veel kloofplezier gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *