ResQMe sleutelhanger – kopen of niet?

By | 21 januari 2020

Wil je misschien een ResQMe sleutelhanger kopen? Hieronder leg ik eerst uit aan welke kenmerken een goede veiligheidshamer moet voldoen. Vervolgens behandel ik de ResQMe sleutelhanger, en geef ik aan voor welke situaties dit een goede keuze is. Daarna bespreek ik een beter alternatief om in de auto te monteren.

Tot slot beschrijf ik nog een aantal andere veiligheidsitems die eigenlijk niet mogen ontbreken in je auto.

ResQMe sleutelhanger

Kenmerken van een goede veiligheidshamer

Veiligheidshamers zijn ervoor gemaakt om jezelf bij een ongeval snel uit de auto te kunnen bevrijden. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat er brand in je auto ontstaat na een ongeluk, of een scenario waarbij je met je auto in het water terecht komt. (bron)

Als je bijvoorbeeld met een moderne auto in het water terecht komt dan blokkeren de elektronische deur- en raamvergrendelingen vaak vrij snel. Zonder een veiligheidshamer kom je er dan waarschijnlijk niet meer uit. Een veiligheidshamer is een goedkoop item dat van levensbelang kan zijn. Er is geen enkele goede reden te bedenken om geen veiligheidshamer in de auto te hebben.

Als je op zoek bent naar een goede veiligheidshamer, dan zijn er een paar belangrijke kenmerken waar je op moet letten. Zo moet je er bijvoorbeeld altijd voor zorgen dat je een veiligheidshamer met ingebouwde gordelsnijder kiest. Om uit je auto te kunnen ontsnappen moet je namelijk niet alleen het raam kapot kunnen maken, maar moet je jezelf ook uit je gordel kunnen bevrijden.

Er zijn automatische veiligheidshamers en ‘klassieke’ veiligheidshamers verkrijgbaar. Een klassieke veiligheidshamer is in feite een hamer met een puntige kop, waarmee je met een hamer-beweging in de hoek van een zijraam moet slaan om hem kapot te krijgen.

Een automatische veiligheidshamer is een hamer waarvan je de kop tegen een hoek van een zijraam moet duwen. Vervolgens komt er dan een harde pin uit die het raam verbrijzelt.

Automatische veiligheidshamers zijn een betere keuze dan de klassieke veiligheidshamers. Automatische veiligheidshamers hebben namelijk enkele belangrijke voordelen.

Een automatische veiligheidshamer werkt ook onder water. Terwijl het met een klassieke veiligheidshamer niet lukt om onder water een raam kapot te slaan. Door de weerstand van het water kun je de slagbeweging dan niet hard genoeg maken.

Daarnaast is een automatische veiligheidshamer makkelijker te bedienen als je gewond bent. Je moet een automatische veiligheidshamer wel tegen het raam kunnen duwen, maar je hoeft niet dezelfde slagbeweging te kunnen maken als met een klassieke veiligheidshamer.

De beide opties die ik hieronder behandel zijn daarom automatische veiligheidshamers. Welke van deze twee voor jou persoonlijk de beste keuze is, hangt af van het gebruik dat je ermee voor ogen hebt.

Wanneer moet je een ResQMe sleutelhanger kopen?

ResQMe sleutelhanger kopen Veiligheidshamer sleutelhanger
ResQMe sleutelhanger
Eindigde op de tweede plaats bij test Tros Radar
Automatische veiligheidshamer
Voorzien van een ingebouwde gordelsnijder
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Conrad.nl

De ResQMe sleutelhanger is een veiligheidshamer in compact formaat, die je aan de sleutelbos kunt bevestigen.

Je bevestigt de ResQMe sleutelhanger met een afneembare clip aan je sleutelbos. Wanneer je de ResQMe moet gebruiken haal je hem met de clip los van je sleutelbos. Door het afnemen van de clip komt het ingebouwde gordelmes vrij, waarmee je jezelf uit je autogordel kunt bevrijden.

Om de gordel door te snijden haak je het mes om je autogordel heen, waarna je hem door de gordel heen kunt trekken.

De ResQMe is een automatische veiligheidshamer. Om een ruit kapot te maken druk je de zwarte kop van de ResQMe in de hoek van een zijraam. Er komt dan een harde punt uit die het raam verbrijzelt.

Bekijk het filmpje hieronder om te zien hoe de ResQMe sleutelhanger werkt.

In de veiligheidshamer test van Tros Radar eindigde de ResQMe sleutelhanger op de tweede plek, na de hierna te behandelen Lifehammer Evolution (bron).

De gordelsnijder van de ResQMe sleutelhanger bleek in de test van Radar goed te werken. Binnen tien seconden hadden alle personen die aan de test meededen de gordel doorgesneden. Het kapot maken van het raam ging niet bij iedereen even goed.

Bij een persoon lukte dit binnen zes seconden, een ander deed er twintig seconden over. En een derde persoon begreep in eerste instantie niet hoe de ResQMe sleutelhanger gebruikt moest worden, waardoor het nog langer duurde.

Daar tegenover staat de Lifehammer Evolution, die op de eerste plaats eindigde. Daarbij hadden alle personen de autogordel binnen vijftien seconden doorgesneden, en waren de ramen binnen vier seconden kapot.

Wat betreft het gebruiksgemak bleek de Lifehammer Evolution de beste optie te zijn, omdat hij in de test door alle personen meteen op de juiste wijze werd gebruikt.

Je wil natuurlijk ook een veiligheidshamer die zo makkelijk mogelijk te bedienen is. In een noodsituatie kun je niet even rustig nadenken over hoe het ook alweer moet. Daarom is het een betere keuze om de Lifehammer Evolution in je auto te monteren.

Maar de ResQMe sleutelhanger kan wel een goede optie zijn om aan je sleutelbos te hebben als je bij anderen in de auto zit die misschien geen veiligheidshamer in de auto hebben. Voor dat geval is het een compacte oplossing die van levensbelang kan zijn.

In een dergelijke situatie is het onhandig om een veiligheidshamer zoals de Lifehammer Evolution los bij je te dragen, en is de ResQMe sleutelhanger een goed alternatief.

Op het moment van schrijven kun je de ResQMe sleutelhanger hier bij bol.com voor € 16,65 en hier bij Conrad.nl voor € 11,99 kopen. Je kunt de ResQMe sleutelhanger kopen in verschillende kleuren. De prijs verschilt per kleurenvariant.

Hier bij bol.com wordt de ResQMe sleutelhanger in de reviews ook goed beoordeeld door mensen die hem kochten. Op dit moment krijgt hij daar na 15 reviews 4.8 van de 5 sterren. Het enige ‘nadeel’ dat daar wordt aangehaald is dat hij prijzig zou zijn. Maar voor zo’n belangrijk veiligheidsproduct valt de prijs natuurlijk eigenlijk behoorlijk mee.

Conclusie – Je zou er dus voor kunnen kiezen om de ResQMe sleutelhanger bij je te dragen voor als je bij anderen in de auto stapt. Maar zoek je de beste optie om in je eigen auto te monteren, dan kun je beter kiezen voor de Lifehammer Evolution die ik hieronder behandel.

Betere alternatief voor montage in de auto – Lifehammer Evolution

ResQMe sleutelhanger alternatief Lifehammer Evolution
Lifehammer Evolution
Beste uit de test bij Tros Radar
Automatische veiligheidshamer met harde keramische pin
Voorzien van ingebouwde gordelsnijder
Quick Click bevestigingssysteem meegeleverd
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Conrad.nl

Deze Lifehammer Evolution kwam als beste uit de test bij Tros Radar. De hiervoor behandelde ResQMe sleutelhanger eindigde op de tweede plek.

Met de Lifehammer Evolution hadden alle personen in de test bij Tros Radar de autogordel binnen vijftien seconden doorgesneden, en waren de ramen binnen vier seconden kapot. Hij bleek voor iedereen makkelijk te zijn in de bediening. In tegenstelling tot bij de ResQMe sleutelhanger, gebruikte de testpersonen deze veiligheidshamer namelijk meteen op de juiste wijze.

Ook deze veiligheidshamer is een automatische veiligheidshamer. Om een zijraam te verbrijzelen duw je de vlakke bovenkant van de veiligheidshamer tegen het raam aan. Vervolgens komt er een harde keramische pin uit die het raam kapot maakt. De pin gaat na gebruik direct weer terug in de beginstand, zodat je hem meerdere keren achter elkaar kunt gebruiken.

Om jezelf uit je autogordel te bevrijden is hij voorzien van een gordelsnijder. Daarnaast heeft hij een anti-slip handgreep, zodat je een goede grip op het apparaat hebt terwijl je hem gebruikt.

Bekijk het onderstaande filmpje om te zien hoe je de Lifehammer Evolution moet gebruiken.

Verder is het heel belangrijk dat je de veiligheidshamer binnen handbereik monteert. Je moet er snel bij kunnen in een noodsituatie. Door hem ergens binnen handbereik te monteren voorkom je dat je kostbare secondes verliest omdat je naar de hamer moet zoeken. Ook voorkom je door de hamer ergens te bevestigen dat hij bij een ongeluk door de auto vliegt, waardoor je hem kwijt raakt.

Er wordt daarom een Quick Click bevestigingssysteem meegeleverd. Deze is bij iedere deur eenvoudig te monteren.

Om de overlevingskans voor alle passagiers zo groot mogelijk te maken kun je het best naast iedere zitplaats een Lifehammer monteren. Niet alleen bij de bestuurder en de bijrijder, maar ook bij de zitplaatsen achterin de auto. In een noodsituatie heb je natuurlijk niet de tijd om rustig de hamer aan elkaar door te geven en op elkaar te wachten.

Daarom kun je er veel beter voor zorgen dat alle passagiers meteen naar een veiligheidshamer kunnen grijpen. Bezuinig daarom niet op het aantal veiligheidshamers!

Je kunt deze Lifehammer Evolution op het moment van schrijven voor € 16,95 hier bij bol.com en voor € 16,99 hier bij Conrad.nl kopen. Dat is natuurlijk heel erg goedkoop voor een veiligheidsproduct dat levens kan redden. En er is dan ook geen enkele goede reden te bedenken om geen veiligheidshamer in je auto te hebben!

Ik heb deze veiligheidshamer eerder besproken in mijn noodhamer auto-artikel.

Denk ook aan andere veiligheidsitems voor in de auto!

Naast een veiligheidshamer zijn er ook andere veiligheidsitems die eigenlijk niet mogen ontbreken in je auto.

Het is in Nederland (in tegenstelling tot bijvoorbeeld België) niet verplicht om een brandblusser in je auto te hebben. Maar kan het kan heel handig zijn om er toch altijd een bij je te hebben.

Je kunt een kleine beginnende brand dan misschien op tijd blussen, waardoor je ergere schade en hogere reparatiekosten kunt voorkomen. Ook kun je er misschien een ander mee te hulp schieten bij een ongeval.

Het is dan wel belangrijk dat je het juiste type brandblusser kiest, dat goed geschikt is voor een autobrand. In mijn brandblusser auto-artikel leg ik uit welke blussers geschikt zijn. Daarin behandel ik ook een goede geschikte blusser voor in de auto.

In Nederland is het ook niet verplicht om een verbanddoos in de auto te hebben. In een aantal andere Europese landen, zoals België en Duitsland, is dat wel het geval.

Om (kleine) verwondingen zelf hygiënisch te kunnen behandelen is het wel aan te raden om een goede EHBO doos in je auto te hebben. Je kunt daar meer over lezen in mijn verbanddoos auto-artikel. Ik bespreek daarin ook een goede optie voor in de auto

Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om dit allemaal aan te vullen met een noodpakket voor in de auto.

Hopelijk kom je nooit terecht in een situatie waarin je een veiligheidshamer, of een van de andere veiligheidsitems daadwerkelijk moet gebruiken. Maar je kunt maar beter altijd voorbereid zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *