Freezing toilet ofwel bevriezingstoilet kopen? Dit is een goede optie!

By | 8 januari 2020

Wil je misschien een freezing toilet ofwel ‘bevriezingstoilet’ kopen? Hieronder leg ik eerst uit wat een freezing toilet is, en wat de voordelen van een bevriezingstoilet zijn. Daarna behandel ik een goede optie voor als je een bevriezingstoilet besluit te kopen, namelijk: de Separett Freeze 2000.

Wat is een freezing toilet of bevriezingstoilet?

Een bevriezingstoilet is een soort droogtoilet. Dit houdt in dat er geen water nodig is om het toilet te laten werken. Het enige dat een freezing toilet nodig heeft om te werken is elektriciteit.

Verder werkt hij eigenlijk net als een vriezer. In korte tijd bevriest een freezing toilet ontlasting en urine, zodat je er niets meer van ruikt nadat je naar het toilet bent geweest (bron). De bevroren ontlasting en urine blijft in het toilet zitten. Daarom moet je hem eens in de zoveel tijd legen.

Voordelen van een freezing toilet

Voor een freezing toilet is geen aansluiting op een waterleiding en geen aansluiting op riolering nodig.

Daarom is een bevriezingstoilet de perfecte oplossing voor in ruimtes waarin het moeilijk is om een aansluiting op een waterleiding of riolering te maken. Je voorkomt de hoge kosten voor het (laten) maken van die aansluitingen.

Een freezing toilet heeft alleen elektriciteit nodig om te werken.

Daarom is een ander voordeel dat je met een freezing toilet niet aan een bepaalde plaats gebonden bent. Dit maakt het ook een ideale oplossing voor bijvoorbeeld een camper of tiny house op wielen, waarmee je niet de hele tijd op dezelfde plek wil blijven.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een verbrandingstoilet is er ook helemaal geen ventilatiebuis nodig.

Daarnaast is een ander voordeel dat ontlasting na bevriezing geurloos wordt. Je hebt dus geen last van vervelende geuren in de ruimte waar je het toilet hebt staan.

Separett Freeze 2000 toilet – goede freezing toilet met hoog gebruiksgemak!

Freezing toilet Separett Freeze 2000
Separett Freeze 2000
Comfortabele zithoogte van ca. 50 cm
Werkt op basis van elektriciteit (230V)
Dagelijks verbruik: ca. 1.5 kWh
Afmetingen gehele toilet: 63.5 × 44 × 55 cm
Gewicht: 30 kg
Opvangcontainer, kinder wc-bril en 10 compostzakken meegeleverd
Bekijk prijs bij Offgridcentrum.nl

Wil je een bevriezingstoilet kopen, dan is deze Separett Freeze 2000 toilet een goede optie. Hij is zeer modern vormgegeven, waardoor hij in vrijwel iedere woonruimte goed staat.

De Separett Freeze 2000 heeft een comfortabele zithoogte van ca. 50 cm. Hij is geschikt voor een huishouden van 2-4 personen. En er wordt een kinder wc-bril meegeleverd, zodat de hele familie hem kan gebruiken.

Om de Separett Freeze 2000 te kunnen gebruik is er geen ingewikkelde montage of installatie nodig. Je hoeft alleen de stekker in het stopcontact te doen. Dat is de enige aansluiting die je nodig hebt.

Dit freezing toilet is eenvoudig in gebruik. In het toilet zit een opvangcontainer. Voordat je het toilet gebruikt moet je een compostzak in de container doen. Je vouwt de compostzak om de rand van de container, zodat deze goed blijft zitten. Daarna kan iedereen zijn behoefte doen. Alles wordt opgevangen in de compostzak, en wordt daarna bevroren. Door de bevriezing heb je geen last van nare geuren.

Tegen de tijd dat de container voor ongeveer twee-derde vol is, is het tijd om de compostzak uit de container te halen en deze weg te gooien. Je doet er vervolgens gewoon weer een nieuwe compostzak in, en je kunt het toilet weer gebruiken. Er worden 10 compostzakken met de Separett Freeze 2000 meegeleverd. Hier bij Offgridcentrum.nl kun je er meer bijkopen.

Kijk het onderstaande filmpje om een duidelijk beeld te krijgen van hoe het gebruik van de Separett Freeze 2000 in zijn werk gaat. Zoals je ziet is het behoorlijk eenvoudig.

Op het moment van schrijven kun je deze Separett Freeze 2000 kopen voor € 1.599 hier bij Offgridcentrum.nl. Misschien lijkt dit in eerste instantie prijzig, maar het valt waarschijnlijk behoorlijk mee ten opzichte van de kosten die je kwijt bent voor het aanleggen van een normaal toilet.

Als je voor de Separett Freeze 2000 kiest ben je met dat bedrag ook in één keer klaar. Er komt geen installatie meer aan te pas. Je hebt alleen een stopcontact nodig om hem te laten werken. Daarnaast is hij eenvoudig te bedienen, en heb je geen last van vervelende geuren. Het is een eenvoudige oplossing met een zeer hoog gebruiksgemak.

Ook op zoek naar andere off-grid middelen?

Naast een toilet is ook drinkwater iets dat we iedere dag nodig hebben. Heb je daarom ook interesse in een goed waterfilter? Dan kun je verder lezen in mijn beste waterfilter voor thuis-artikel.

Wil je ook regenwater kunnen benutten voor je watervoorziening, dan kun je daar meer informatie over vinden in mijn regenwaterfilter-artikel.

Filter je liever ook het water dat uit de douche komt, dan is een douchekop filter een goede keuze.

Verder zijn er off-grid oplossingen voor allerlei dingen te bedenken. In mijn noodradio-artikel bespreek ik bijvoorbeeld drie opwindbare radio’s met een ingebouwde zaklamp en powerbank, die je ook met een zonnepaneel op kunt laden.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij je keuze voor een goede bevriezingstoilet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *