Lang houdbaar water kopen? De 2 beste opties!

By | 23 augustus 2020

Wil je lang houdbaar water kopen? Bijvoorbeeld om je voor te bereiden op een noodsituatie, waarin je niet zomaar aan schoon drinkwater kunt komen? In dit artikel behandel ik de twee beste opties. Wat voor jou persoonlijk de beste keuze is hangt ervan af waar je precies naar op zoek bent:

Waarom moet je lang houdbaar water kopen?

Waarom moet je lang houdbaar water kopen

Het is om meerdere redenen een verstandige keuze om lang houdbaar water te kopen. Drinkwater is een essentiële levensbehoefte. Enkele dagen geen water drinken kan een mens al fataal worden.

Er zijn verschillende manieren waarop je in een noodsituatie voor drinkwater kunt zorgen. Je kunt bijvoorbeeld water filteren tot drinkwater met behulp van speciale waterfilters (zoals bijvoorbeeld die van Berkey of Sawyer). Of je kunt waterzuiveringstabletten gebruiken om water te zuiveren.

Dat zijn ook zeker goede opties die je achter de hand zou moeten hebben. Maar omdat drinkwater essentieel is om te overleven, is het aan te raden om altijd te zorgen dat je meerdere opties hebt. Daarbij wil je het in eerste instantie natuurlijk zo simpel en makkelijk mogelijk houden.

Daarom is het handig om een voorraad lang houdbaar water aan te leggen. Zo ben je altijd verzekerd van schoon en veilig drinkwater dat direct klaar is om te drinken, zonder dat je het eerst nog hoeft te filteren.

Het kopen van lang houdbaar water is een eenvoudige foolproof’ methode waar je niets fout aan kunt doen. Zolang je het water goed bewaart en de verpakking niet beschadigd raakt, hoef je alleen de uiterste houdbaarheidsdatum in de gaten te houden.

Voor de Blue Can Emergency Water blikjes die ik hieronder als eerst behandel is die pas over 50 jaar! Daardoor heb je er heel lang geen omkijken meer naar.

Lang houdbaar water kopen – de beste opties voor jouw doeleinden!

Voor als je lang houdbaar water wil kopen behandel ik hieronder twee verschillende opties. Wat voor jou persoonlijk de beste keuze is hangt ervan af waar en op welke wijze je het water op wil slaan.

Wil je het langdurig in huis, in een schuur, BOL (bug out location) of een andere locatie opslaan, dan zijn de Blue Can Emergency Water blikken met een houdbaarheid van 50 jaar de beste optie.

Maar wil je het water onderweg meenemen in een rugzak zoals bijvoorbeeld in een bug out bag, dan is een Seven Oceans Drinkwater Rantsoen voor jou waarschijnlijk een handigere keuze. Dit heeft namelijk een stevige en flexibele verpakking waardoor je in een rugzak ruimte kunt besparen. Daarnaast draagt het daardoor ook comfortabeler. Wel is dit wat korter houdbaar, namelijk vijf jaar.

Een combinatie van beide kan ook een goede keuze zijn. Blue Can Emergency Water in blik voor in huis, en zakjes Seven Oceans voor in je bug out bag!

 Hoeveel lang houdbaar water je moet kopen hangt ervan af voor hoe lang je een voorraad aan wil leggen. Je moet rekenen op ongeveer 2 liter per persoon per dag om te drinken. 

Lang houdbaar water in blik – 50 jaar houdbaar! Blue Can Emergency Water

 

Blue Can Emergency Water
Houdbaarheid van 50 jaar!
24 blikjes van 354 ml
In totaal 8,5 liter water
BPA vrij
Afmetingen: 41 × 27 × 15 cm
Gewicht: ca. 9 kg
Goed stapelbaar

Wil je lang houdbaar water kopen om langdurig op een bepaalde locatie op te slaan? Dan is Blue Can Emergency Water de beste optie.

Dit lang houdbare water in blik is wel 50 jaar houdbaar! Hierdoor ben je meteen voor een hele lange tijd van een noodvoorraad water voorzien. In tegenstelling tot bij andere opties hoef je niet om de paar jaar je hele voorraad water te vernieuwen. Zolang je de blikjes niet hoeft te gebruiken heb je er een halve eeuw geen omkijken meer naar!

Omdat dit lang houdbare water in blikjes is verpakt kun je het eenvoudig doseren wanneer je de voorraad moet gebruiken. Hierdoor kun je er in geval van nood zuinig mee omgaan.

Het bovenstaande pakket bestaat uit 24 blikjes van 354 ml. In totaal komt dit dus neer op 8,5 liter water. Een pakket van 24 blikjes weegt ongeveer 9 kg.

Een pakket van 24 stuks is verpakt in een tree met een afmeting van 41 × 27 × 15 cm. Deze zijn makkelijk stapelbaar, en daardoor eenvoudig op te slaan. Natuurlijk kun je de blikjes ook uit de verpakking halen als je ze in kleinere hoeveelheden ergens op wil slaan. Zo kun je voor noodgevallen bijvoorbeeld ook een aantal blikjes los in de kofferbak van je auto bewaren.

De blikjes bevatten schoon drinkwater dat je meteen na het openen kunt drinken. Voordat het wordt verpakt wordt het water grondig gefilterd. De blikjes zijn gemaakt van aluminium. Er wordt geen plastic gebruikt, en de blikjes zijn BPA vrij.

De aluminium blikjes roesten niet en vormen een goede barrière zodat het water nergens door vervuild raakt tijdens de opslag. Ook laten de blikjes geen UV licht door.

Ze zijn hermetisch verpakt. Hierdoor zijn ze ook nog eens extra stevig, waardoor je ze zonder problemen op elkaar kunt stapelen.

Je kunt dit lang houdbare water hier bij Amazon.de per verpakking van 24 stuks kopen. Klik op de oranje knop hierboven om de meest actuele prijs en beschikbaarheid te bekijken.

In het onderstaande filmpje over dit Blue Can Emergency Water worden alle belangrijke eigenschappen van dit lang houdbare water in blik nog eens samengevat.

Wil je meer weten over dit Blue Can Emergency water? Dan kun je dit lang houdbare water in blik hier bij Amazon.de bekijken!

Lang houdbaar water in flexibele verpakking – Seven Oceans Drinkwater Rantsoen

 

Lang houdbaar water kopen Seven Oceans

Seven Oceans Drinkwater Rantsoen
Bekend uit de internationale scheepvaart
Houdbaarheid van 5 jaar
Stevige en flexibele verpakking
Ideaal voor in een rugzak
Per 500 ml verpakt in 10 zakjes van 50 ml
Eenvoudig te doseren
Bekijk prijs bij Prepz.nl

Zoek je lang houdbaar water voor in bijvoorbeeld een bug out bag? Dan zijn de drinkwater rantsoenen van Seven Oceans de beste keuze. Dit lang houdbare water gaat vijf jaar mee, en wordt in de internationale scheepvaart gebruikt voor in noodsituaties.

Het lang houdbare water van Seven Oceans zit in een stevige en flexibele verpakking die bestaat uit vier lagen aluminium. Hierdoor is het erg compact op te slaan, en neemt het aan boord van een schip geen onnodige ruimte in.

Omdat de verpakking niet ‘vormvast’ is, is het water van Seven Oceans daarnaast ook ideaal voor in bijvoorbeeld een rugzak. Deze drinkwater rantsoenen nemen niet onnodig veel ruimte in, dragen comfortabel en gaan niet snel stuk. Daarnaast zijn ze ook een stuk lichter van gewicht dan bijvoorbeeld de hiervoor behandelde aluminium blikjes.

Een verpakking van dit lang houdbare water bevat 500 ml dat verdeeld is in 10 zakjes van 50 ml. Hierdoor is het eenvoudig te doseren. En daarmee ga je ook verspilling tegen. Dit is erg handig omdat je er in een noodsituatie natuurlijk zuinig mee om moet kunnen gaan.

Op het moment van schrijven kun je hier bij Prepz.nl een verpakking van 500 ml kopen voor € 2,99. Zoals je daar kunt zien gaat de prijs per verpakking verder omlaag als je bepaalde grotere hoeveelheden besteld. Klik op de oranje knop hierboven om de meest actuele prijs en beschikbaarheid te bekijken.

Denk naast lang houdbaar water ook aan de volgende dingen!

Het is altijd verstandig om lang houdbaar water te kopen zodat je het ergens op kunt slaan. Maar daarnaast is het ook aan te raden om te zorgen dat je voor je drinkwatervoorziening in een rampscenario niet van slechts één enkele optie afhankelijk bent.

Daarom is het een goed idee om naast lang houdbaar water ook in een goed waterfilter te investeren. Met een goed waterfilter kun je schadelijke stoffen uit het water halen, zodat je het als drinkwater kunt gebruiken.

Mocht je nog geen goed waterfilter in huis hebben, dan kun je goede outdoor opties vinden in mijn waterfilter survival-artikel. Voor waterfilters met een grotere filtercapaciteit die het best geschikt zijn voor gebruik binnenshuis, kun je verder lezen in mijn Beste waterfilter voor thuis-artikel.

Een andere aanvullende optie waar je aan kunt denken om water drinkbaar te maken zijn waterzuiveringstabletten. Deze kun je bijvoorbeeld hier bij bol.com en hier bij Prepz.nl vinden.

Omdat naast drinkwater ook eten van essentieel belang is om te kunnen overleven, is het belangrijk om te zorgen dat je altijd genoeg lang houdbaar voedsel op voorraad hebt. In mijn noodpakket voedsel-artikel, mijn noodrantsoen-artikel en mijn NRG 5-artikel kun je daarvoor een aantal goede opties vinden.

Hopelijk kom je nooit terecht in een situatie waarin je op je noodvoorraad water terug hoeft te vallen, maar je kunt maar beter altijd voorbereid zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *