Brandblusser Action kopen of niet? Een beter alternatief!

By | 9 oktober 2020

Wil je misschien een brandblusser bij de Action kopen, bijvoorbeeld voor in de auto of gewoon in huis? Hieronder behandel ik eerst de brandblusser die op dit moment bij de Action wordt verkocht.

Daarna leg ik uit waarom deze brandblusser niet zo’n goede keuze is. En vervolgens behandel ik een beter alternatief, namelijk een Alecto ABP-6 poederblusser met een zes keer zo grote bluscapaciteit.

Brandblusser Action – wat weten we over de Action brandblusser?

Flamingo mini poederblusser kleine brandblusser Action 1 kg

Op het moment van schrijven wordt de bovenstaande Flamingo brandblusser bij de Action verkocht.

Deze Flamingo brandblusser van de Action is een zogeheten poederblusser. De brandblusser maakt dus gebruik van poeder als blusstof. Poederblussers hebben als voordeel dat ze een behoorlijke bluscapaciteit hebben.

Deze Flamingo poederblusser is geschikt voor brandklassen A, B en C. Met de ‘brandklassen’ wordt op een brandblusser aangegeven wat voor soort branden je ermee kunt blussen.

Brandklasse A ziet op branden van vaste stoffen (bijv. hout, papier en textiel). (bron) Met brandklasse B wordt aangegeven dat de brandblusser geschikt is voor het blussen van branden van vloeistoffen en stoffen die bij hogere temperaturen vloeibaar worden (bijv. dieselolie, wasbenzine en kaarsen).

En brandklasse C houdt in dat je met de blusser ook branden van gassen kunt blussen (bijv. aardgas, LPG en propaan). De Flamingo brandblusser van de Action is dus geschikt om aardig wat verschillende branden te blussen.

Op het moment van schrijven kun je deze Flamingo brandblusser voor € 9,95 in de winkel van de Action kopen. Dezelfde Flamingo poederblusser is hier bij bol.com op het moment van schrijven voor € 24,99 verkrijgbaar. Deze brandblusser is bij de Action dus vrij voordelig geprijsd.

Daarnaast is hij erg klein voor een brandblusser. Volgens de website van de Action bedragen de afmetingen slechts 9 × 13 × 34 cm. Verder zit er een ophangbeugel bij.

Waarom kun je de kleine brandblusser van de Action dan beter niet kopen?

De kleine brandblusser van de Action heeft een inhoud van slechts 1 kg. Zowel wat betreft het formaat als de inhoud is de brandblusser van de Action dus echt een mini brandblusser.

In eerste instantie lijkt de Flamingo brandblusser misschien juist handig vanwege het compacte formaat. Maar het feit dat hij zo klein is heeft ook een groot nadeel. Hierdoor heeft de Action brandblusser namelijk ook een beperkte bluscapaciteit.

Kleine brandblussers van 1 kg zijn volgens de brandweer te snel leeg. Je loopt daarmee het risico dat de blusser al leeg is voordat je de brand hebt geblust.

Volgens de brandweer moet je voor een brandblusser met een inhoud van 6 kg of 6 liter kiezen om een goede kans te maken om de gemiddelde brand te kunnen blussen. (bron)

Het is op het gebied van brandveiligheid natuurlijk aan te raden om zoveel mogelijk het advies van de brandweer op te volgen. Hieronder behandel ik daarom een poederblusser van 6 kg, als alternatief voor de kleine brandblusser van de Action.

Beter alternatief voor brandblusser Action – Alecto poederblusser van 6 kg!

 

 

Beter alternatief voor Flamingo brandblusser Action kopen Alecto poederblusser

Alecto ABP-6 poederblusser
Inhoud: 6 kg
Van het door de brandweer aanbevolen formaat!
Geschikt voor brandklassen: A, B en C
Te gebruiken voor het blussen van branden van vaste stoffen, vloeistoffen en gassen
Voldoet aan alle belangrijke certificaten: Rijkstypekeur, Benor en Kitemark
Ophangbeugel voor bevestiging aan de wand meegeleverd
Afmetingen (lengte × diameter): 55,5 × 11,5 cm
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Conrad.nl
Update – Is de bovenstaande poederblusser niet verkrijgbaar op het moment dat je dit leest? Dan kun je hier bij bol.com een vergelijkbare poederblusser met dezelfde bluscapaciteit vinden.

Wil je als alternatief voor de kleine brandblusser van de Action een blusser met een grotere bluscapaciteit kopen? Dan is deze Alecto ABP-6 poederblusser een goede keuze!

Deze Alecto ABP-6 poederblusser heeft een inhoud van 6 kg. Dit is dus zes keer zoveel als de inhoud van de kleine brandblusser van de Action.

Daarmee is hij van de door de brandweer aanbevolen grootte. (bron) En maak je dus een goede kans om een kleine brand daadwerkelijk uit te krijgen.

Deze poederblusser is net als de brandblusser van de Action geschikt voor brandklassen A, B en C.

Wanneer een brandblusser geschikt is voor brandklasse A, dan betekent dit dat de blusser geschikt is voor het blussen van branden van vaste stoffen. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan branden met hout, textiel of papier. (bron)

Met brandklasse B wordt aangegeven dat de brandblusser ook geschikt is voor het blussen van branden van vloeistoffen en stoffen die bij hogere temperaturen vloeibaar worden. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan wasbenzine, dieselolie en kaarsen.

Brandklasse C geeft aan dat je de brandblusser ook kunt gebruiken voor het blussen van branden van gassen. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan branden met propaan, aardgas of LPG.

Vanwege zijn grotere inhoud is deze Alecto ABP-6 poederblusser natuurlijk ook wat groter dan de brandblusser van de Action. Hij heeft een lengte van 55,5 cm en een diameter van 11,5 cm. Daarmee is het verschil in diameter niet eens zo groot, maar in de lengte is het verschil met de brandblusser van de Action wel iets meer dan twintig centimeter.

Er wordt bij de Alecto ABP-6 een handige ophangbeugel meegeleverd, waarmee je hem eenvoudig ergens aan de wand kunt bevestigen. Je kunt hem daarmee op een tactische plek bevestigen in de ruimte waar je de brandblusser op wil hangen. Zo kun je ervoor zorgen dat je de blusser altijd binnen handbereik hebt.

Verder voldoet deze brandblusser aan alle belangrijke certificaten: Rijkstypekeur, Benor en Kitemark. In het korte filmpje hieronder zie je deze Alecto ABP-6 poederblusser in actie.

Op het moment van schrijven is deze Alecto ABP-6 poederblusser hier bij bol.com voor € 45,95 verkrijgbaar. Daarmee is hij op het moment van schrijven minder dan vijf keer zo duur als de brandblusser van de Action, terwijl hij een zes keer zo grote bluscapaciteit heeft! Als je let op de prijs per kilogram bluspoeder, dan ben je met de Alecto ABP-6 dus eigenlijk zelfs voordeliger uit.

Daarnaast is deze Alecto ABP-6 poederblusser op dit moment ook hier bij Conrad.nl voor € 49,99 verkrijgbaar. Dit komt neer op vijf keer de prijs van de brandblusser bij de Action, waardoor je met de Alecto ABP-6 per kilogram bluspoeder nog steeds voordeliger uit bent.

Maar wat natuurlijk veel belangrijk is dan de prijs: je hebt met de Alecto ABP-6 poederblusser een zes keer zo grote bluscapaciteit, waardoor je een veel grotere kans maakt om een kleine brand daadwerkelijk uit te krijgen.

Dat mensen die de ABP-6 poederblusser kochten er tevreden over zijn, kun je zien aan de positieve reviews die deze brandblusser krijgt. Op het moment van schrijven krijgt hij hier bij bol.com na 16 reviews 4.9 van de 5 sterren.

Was je toevallig van plan om de brandblusser van de Action misschien voor in de auto te kopen? Ook daarvoor is de Alecto ABP-6 poederblusser een beter alternatief. Ik heb deze blusser daarom ook eerder behandeld in mijn brandblusser auto-artikel.

Denk naast een brandblusser ook aan andere (brand-)veiligheidsitems!

Naast een goede brandblusser zijn er ook andere belangrijke (brand-)veiligheidsmiddelen waar je aan moet denken.

Als je een brand wil kunnen blussen, dan moet je de brand natuurlijk wel eerst op tijd kunnen ontdekken. Daarom mag een goede rookmelder eigenlijk in geen enkel huishouden ontbreken.

Als je slaapt kun je bijvoorbeeld niets ruiken, en bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Je gehoor werkt wel als je ligt te slapen, en daar speelt een rookmelder op in door je met een luid alarm te waarschuwen. (bron)

Heb je nog geen goede rookmelder in huis? Dan kun je in mijn rookmelder kopen-artikel de drie beste opties vinden. Zoals je daar kunt lezen hoeft een goede rookmelder helemaal niet duur te zijn. Het is een vrij betaalbaar item dat een levensreddende rol kan vervullen!

Net als een rookmelder is ook een koolmonoxidemelder een vrij goedkoop item dat levens kan redden. In Nederland overlijden er ieder jaar gemiddeld tien tot vijftien mensen aan koolmonoxidevergiftiging. Ook belanden er jaarlijks honderden mensen door in het ziekenhuis. (bron)

Omdat je koolmonoxide niet kunt zien of ruiken staat het bekend als een echte sluipmoordenaar. De enige manier waarop je het op tijd kunt ontdekken is door een goede koolmonoxidemelder op te hangen.

Heb je nog geen goede koolmonoxidemelder in huis? Dan kun je verder lezen in mijn CO melder kopen-artikel. Daarin behandel ik de twee beste melders.

Ben je daarnaast misschien geïnteresseerd in een gecombineerde melder (een rook- en koolmonoxidemelder in een)? Dan kun je in mijn Rookmelder en koolmonoxidemelder in 1 of los kopen?-artikel lezen wanneer zo’n gecombineerde melder handig is, en in welke situaties je beter voor een losse rookmelder en koolmonoxidemelder kunt kiezen.

Was je in eerste instantie misschien geïnteresseerd in de brandblusser van de Action omdat je naar een brandblusser voor in de auto op zoek was? Dan zijn er ook andere belangrijke items die je eigenlijk altijd in de auto zou moeten hebben. Zoals bijvoorbeeld een goede noodhamer.

Een noodhamer is een goedkoop en eenvoudig item waarmee je jezelf en andere inzittenden in een noodsituatie uit het voertuig kunt bevrijden. Heb je nog geen noodhamer in je auto? Dan kun je verder lezen in mijn noodhamer auto-artikel. Daarin behandel ik de beste optie.

Daarnaast is het altijd handig om een goede EHBO kit in je voertuig te hebben liggen, zodat je kleine verwondingen hygiënisch kunt behandelen. In mijn verbanddoos auto-artikel behandel ik daarvoor een goede EHBO kit.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij je keuze voor een goede brandblusser.

Hopelijk kom je nooit in een situatie terecht waarin je de brandblusser daadwerkelijk moet gebruiken, maar je kunt maar beter altijd voorbereid zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *