Wasmachine zonder stroom en wateraansluiting kopen? 3 verschillende off grid wasmachines!

By | 21 juni 2020

Ben je op zoek naar een wasmachine zonder stroom en wateraansluiting? Dan zijn er verschillende opties. Welke off grid wasmachine voor jou persoonlijk de beste keuze is, hangt er onder andere van af wat je budget is en waar je hem voor wil gebruiken. Bijvoorbeeld in een camper of tiny house, thuis of bij het kamperen.

Hieronder leg ik eerst uit wat de voordelen zijn van een off grid wasmachine zonder stroom en wateraansluiting. Om je te helpen bij het maken van je keuze behandel ik daarna drie verschillende off grid wasmachines, namelijk:

Voordelen van een off grid wasmachine zonder stroom en wateraansluiting

Een off grid wasmachine zonder stroom en wateraansluiting heeft verschillende voordelen. Een eerste voordeel is dat je overal je was kunt doen. Omdat je geen stroom- en wateraansluiting nodig hebt, ben je met een off grid wasmachine niet gebonden aan een bepaalde locatie.

Daarnaast is dit type wasmachine licht van gewicht, en daardoor altijd makkelijk mee te nemen. Daarom is het een goede oplossing voor in een tiny house, in een camper of caravan of voor bij het kamperen.

Maar je kunt een off grid wasmachine ook als alternatief voor een gedeelde wasmachine gebruiken. Als je bijvoorbeeld ergens woont waar je normaal gesproken gebruik moet maken van een gedeelde wasmachine, dan kan een kleine off grid wasmachine voor op je kamer een goede optie zijn. Je kunt er dan onder andere tijd mee besparen.

Een off grid wasmachine kost je geen elektriciteit en kost je minder water. Dat scheelt niet alleen in de kosten, maar het is ook beter voor het milieu.

Beste wasmachine zonder stroom en wateraansluiting: Yirego Drumi kopen

Beste wasmachine zonder stroom en wateraansluiting Yirego Drumi kopen

 

Yirego Drumi wasmachine
Wasmachine zonder stroom en wateraansluiting
Bediening met voetpedaal
Uitneembare wastrommel
Eenvoudig schoon te maken
Afmetingen: 49.5 × 40 × 41.6 cm
Gewicht: 8.5 kg
Bekijk prijs bij Offgridcentrum.nl

Ben je op zoek naar de beste off grid wasmachine om regelmatig te gebruiken? Dan kun je het best deze Yirego Drumi kopen. Deze wasmachine zonder stroom of wateraansluiting hoef je nergens op aan te sluiten, en is makkelijk te gebruiken.

Met zijn grootte van 49.5 × 40 × 41.6 cm is hij erg compact voor een wasmachine. Dit maakt hem goed geschikt voor in kleinere leefruimtes. De Yirego Drumi wasmachine is bijvoorbeeld een goede optie voor in een tiny house of een camper.

Maar de Yirego Drumi is bijvoorbeeld ook een goede oplossing voor als je in een klein appartement woont, en je normaal gesproken gebruik moet maken van een gemeenschappelijke wasmachine. Je kunt met deze wasmachine overal de was doen.

Verder is hij licht van gewicht. De Yirego Drumi weegt slechts 8.5 kg. Hierdoor is hij altijd gemakkelijk te vervoeren, en kun je hem ook meenemen als je bijvoorbeeld ergens gaat kamperen.

De Yirego Drumi wasmachine is eenvoudig te gebruiken. Om een was te draaien doe je eerst je kleding in de wastrommel van de Drumi. Vervolgens doe je er water in (6 tot 12 liter, afhankelijk van de grootte van de was), en voeg je wasmiddel toe (3 tot 5 ml).

Daarna gebruik je het voetpedaal om de wastrommel te laten draaien. Om een was te draaien moet je hier drie tot vijf minuten op trappen. Daarna laat je het water waarmee je hebt gewassen uit de wasmachine lopen met de afvoerslang, en giet je nieuw water in de machine om de was te spoelen. Daarvoor moet je 1 tot 2 minuten op het pedaal trappen.

Tot slot laat je het water weer weglopen door de afvoerslang, en trap je nog 30 seconden om de was alvast een beetje te drogen. Hierna hang je de was ergens op om het verder te laten drogen.

In het onderstaande filmpje zie je hoe het gebruik van deze wasmachine in zijn werk gaat.

Omdat dit een compacte off grid wasmachine is, is de was-capaciteit natuurlijk niet hetzelfde als die van een normale wasmachine. Om alsnog grondig te kunnen wassen zijn er in de gebruiksaanwijzing aanbevelingen opgenomen voor het vullen van de wasmachine.

In de gebruiksaanwijzing staan als aanbevelingen voor het vullen van de wasmachine aangegeven dat je hem moet vullen met: 1 broek of 2 shirts met lange mauwen of 4 t-shirts of 8 onderbroeken of 16 paar sokken.

Maar daarnaast zijn er natuurlijk ook combinaties tussen deze items mogelijk, zoals bijvoorbeeld 1 t-shirt, 1 korte broek en 2 paar sokken. Het idee achter de aanbevelingen in de gebruiksaanwijzing is vooral dat je de wastrommel niet te vol stopt. Bij een te volle wastrommel krijg je het water namelijk minder goed door de kleding getrapt.

Verder wordt daarom in de gebruiksaanwijzing aanbevolen om grotere en zwaardere items zoals bijvoorbeeld lakens en jassen niet in de Yirego Drumi te wassen.

Om ook zo nu en dan de binnenkant van je wasmachine goed schoon te kunnen maken is de hele wastrommel uitneembaar. Hierdoor is het eenvoudig om de wastrommel en de hele binnenkant van de Yirego Drumi goed schoon te houden.

Op het moment van schrijven kun je deze Yirego Drumi wasmachine hier bij Offgridcentrum.nl voor € 395 kopen. Als je geen beperkt budget hebt, dan is dit de beste keuze.

Heb je een gelimiteerd budget, en vind je de Yirego Drumi te prijzig? Dan kun je als alternatief naar de volgende opties kijken.

Camping wasmachine met voetpedaal: Bo-Camp wasmachine kopen

 

Camping wasmachine met voetpedaal Bo-Camp wasmachine kopen

Bo-Camp Camping Wasmachine
Wasmachine zonder stroom en wateraansluiting
Bediening met voetpedaal
Afmetingen: 33 × 37 × 50 cm
In compacter formaat te vervoeren (onderdelen passen in elkaar)
Gewicht: ca. 3.5 kg
Bekijk prijs bij bol.com

Bekijk prijs bij Kampeerwereld.nl

Zoek je een wasmachine zonder stroom en wateraansluiting voor bij het kamperen? Dan is deze Bo-Camp camping wasmachine een goede optie. Dit is een off grid wasmachine met voetpedaal, die specifiek gemaakt is met het oog op kampeerders.

Hij heeft een grootte van 33 × 37 × 50 cm. Maar de onder- en bovenkant zijn van elkaar los te halen, en de onderkant past in zijn geheel in de bovenste emmer. Hierdoor kun je hem in compacter formaat vervoeren. Daarnaast is deze wasmachine erg licht, hij weegt ongeveer 3.5 kg. Je neemt hem dus eenvoudig overal mee naartoe.

Je kunt de hiervoor behandelde Yirego Drumi natuurlijk ook gebruiken bij het kamperen. Maar de Bo-Camp Camping wasmachine is een goed alternatief voor als je de wasmachine alleen op je kampeervakantie wil gebruiken, en je daarom niet al te veel geld uit wil geven.

Deze Bo-Camp wasmachine met voetpedaal is eenvoudig in gebruik. Om een was te draaien doe je de kleding in de emmer die als wastrommel dient. Daarna giet je er warm water bij (er past 12 liter in de emmer), en voeg je wasmiddel toe.

Vervolgens sluit je de wastrommel af met de deksel, en trap je op het uitklapbare voetpedaal om een was te draaien. Wanneer je daarmee klaar bent kun je de bovenkant (de emmer die als wastrommel dient) er in zijn geheel af halen, en deze met de speciale deksel leeggieten zonder dat de was eruit valt.

In het onderstaande filmpje zie je in het kort hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

Het idee achter deze Bo-Camp wasmachine met voetpedaal is dat je op de camping eenvoudig een paar kledingstukken kunt wassen. Net als andere wasmachines met een voetpedaal werkt hij het best als je er maar een paar kledingstukken tegelijk in doet. Doe je hem te vol, dan krijg je het water niet goed genoeg door de kleding heen getrapt.

Op het moment van schrijven is deze Bo-Camp camping wasmachine hier bij bol.com voor € 67,57 en hier bij Kampeerwereld.nl voor € 64,99 verkrijgbaar. Klik op de oranje knoppen hierboven om de meest actuele prijzen en verkrijgbaarheid te bekijken.

Deze Bo-Camp camping wasmachine is dus veel lager geprijsd dan de hiervoor behandelde Yirego Drumi. De Bo-Camp wasmachine heeft dan ook een eenvoudiger ontwerp, en is minder robuust uitgevoerd. Dit zie je onder andere terug in het verschil aan gewicht. De Bo-Camp wasmachine is zo’n 5 kg lichter.

De Bo-Camp wasmachine is dan ook bedoeld als een betaalbare oplossing voor bij het kamperen, terwijl de Yirego Drumi wasmachine gemaakt is voor regelmatig gebruik in het dagelijkse leven. Je moet deze Bo-camp wasmachine daarom ook zien als een praktische kampeer-oplossing voor een betaalbare prijs.

Goedkope handwasmachine zonder stroom: Mestic MWM-80 kopen

Goedkope handwasmachine zonder stroom Mestic MWM-80 kopen

 

Mestic Handwasmachine MWM-80
Wasmachine zonder stroom en wateraansluiting
Bediening met ergonomische handgreep
Zuignappen voor bevestiging aan de ondergrond
Afmetingen: 36.7 × 34.4 × 34.5 cm
Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij Kampeerwereld.nl

Zoek je een goedkope wasmachine zonder stroom en wateraansluiting? Als een lage prijs de prioriteit heeft, dan is deze Mestic Handwasmachine MWM-80 een goede optie.

Deze handwasmachine is eenvoudig in gebruik. Om een was te draaien doe je de kleding in de trommel. Vervolgens doe je er water en afwasmiddel bij, en gebruik je de handgreep bovenop de wasmachine om met de hand de was te draaien.

Daarna laat je het water via de afvoerslang weglopen, en vul je de trommel opnieuw met water om de was schoon te spoelen. Je gebruikt hierbij opnieuw de handgreep om te draaien.

Wanneer je klaar bent met spoelen laat je ook het spoelwater via de afvoerslang weglopen. Tot slot kun je de was alvast een beetje laten drogen door de was zonder water in de wasmachine rond te laten draaien. Daarna hang je de gewassen kleding ergens op om het verder te laten drogen.

Dit is een handwasmachine, en je moet hem dus bedienen door met je arm aan de handgreep te draaien. Dat is over het algemeen wat zwaarder dan het bedienen van een wasmachine met een voetpedaal, zoals de twee hiervoor behandelde opties.

Daar staat tegenover dat dit wel een veel goedkopere wasmachine is. Op het moment van schrijven is deze handwasmachine hier bij bol.com en hier bij Kampeerwereld.nl voor € 45,95 verkrijgbaar.

Verder is hij van compact formaat. Hij heeft een grootte van slechts 36.7 × 34.4 × 34.5 cm. En ook is hij licht van gewicht. Hij weegt ongeveer 2 kg. Je bergt hem dus eenvoudig ergens op, en je kunt hem overal mee naartoe nemen.

Omdat het lastig kan zijn om zo’n lichte wasmachine op zijn plaats te houden als je aan de handgreep aan het draaien bent, is hij aan de onderkant voorzien van zuignappen. Zo kun je hem eenvoudig aan de ondergrond vastzetten.

Off grid wasmachine zonder stroom en wateraansluiting zuignappen Mestic MWM-80

Het spreekt voor zich dat je in zo’n kleine en goedkope wasmachine geen volledige was kunt draaien. Een handwasmachine als dit is bedoeld om maar een paar kledingstukken tegelijk te wassen.

Maar als je het vooral goedkoop wil houden, dan is de Mestic Handwasmachine MWM-80 een goede compacte oplossing die je overal kwijt kunt, en die je overal mee naartoe kunt nemen.

Ook interesse in andere off grid oplossingen?

Met een off grid wasmachine zonder stroom en wateraansluiting kun je overal de was doen, of je hem nu gebruikt in een tiny house of onderweg in de camper.

Maar om te wassen moet je wel water in de wasmachine kunnen gieten. Wil je daar misschien regenwater voor kunnen gebruiken? Lees dan verder in mijn artikel: Regenwaterfilter kopen? De 2 beste regenwaterfilter opties!

Ben je misschien ook geïnteresseerd in een drinkwaterfilter om in de camper, je tiny house of thuis te gebruiken? Dan kun je de beste opties vinden in mijn beste waterfilter voor thuis-artikel. Wil je naast je drinkwater ook je douchewater kunnen filteren, dan kun je daar een paar goede opties voor vinden in mijn douchekop filter-artikel.

Een toilet is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van het sanitair. Ben je benieuwd naar off grid toilet oplossingen? Dan kun je meer lezen over de verschillende opties en mogelijkheden in mijn droogtoilet-artikel, mijn tiny house toilet-artikel of mijn compost toilet camper-artikel.

Verder kun je meer zelfvoorzienende oplossingen voor sanitair bij het kamperen vinden in mijn artikel: Zelfvoorzienend kamperen? 5 handige items die je daarbij helpen!

Daarnaast zijn er tal van andere producten te bedenken waarvoor er alternatieven verkrijgbaar zijn waarmee je niet van één enkele energiebron afhankelijk bent. In mijn noodradio-artikel behandel ik bijvoorbeeld drie opwindbare radio’s (met ingebouwde powerbank en zaklamp), die je ook op kunt laden met een ingebouwd zonnepaneel.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het vinden van de off grid wasmachine zonder stroom en wateraansluiting die het best bij je past!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *